Nagy Dávid felült a világbajnoki trónra

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSDunaszerdahely. Négy legényt küldött ki a dunaszerdahelyi ŠK Strongman Club a GPC-világszervezet erőemelő és fekvenyomó világbajnokságára Egerbe, s mindnyájan megállták a helyüket.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Dunaszerdahely. Négy legényt küldött ki a dunaszerdahelyi ŠK Strongman Club a GPC-világszervezet erőemelő és fekvenyomó világbajnokságára Egerbe, s mindnyájan megállták a helyüket. Nagy Dávid azonban mindegyiküket felülmúlta: a húszéves nyárasdi fiatalember ugyanis erőemelésben világbajnok lett a 110 kilós juniorok súlycsoportjában. „Európa-csúccsal, azaz 190 kilóval nyerte a fekvenyomást. Guggolásban 240 kilóval fejezte be a versenyt, felhúzásban pedig 260 kg-ig jutott. Megpróbálta a 280 kilót is, de érvénytelen volt a kísérlete – tájékoztatta lapunkat az ekecsi Puzsér Péter, Dávid edzőpartnere, segítője. – Jól versenyzett, kellett neki a biztatás, a drukk. Ha csiszol a technikáján, idővel további korosztályokban is lefoglalhatja a vb-trónt. Két nappal korábban Dávid korosztályában és súlycsoportjában az önálló fekvenyomást is kipróbálta, és 195 kilós teljesítménye után bronzérmet akasztottak a nyakába. Ő volt küldöttségünk legeredményesebb tagja.”

A jókai Bankó Norbert sem jött haza üres kézzel. „A 100 kilós juniorok fekvenyomó versenyében kerek 200 kilóval lett második helyezett. A szenci városi rendőrnek fő erőssége a nyomás. Erős karjai szinte bármekkora súly kinyomását lehetővé teszik” – derült ki Puzsér Péter értékeléséből.

A dunaszerdahelyi Hores Viktor is indult Egerben. Dobogóközelben végzett. „Fekvenyomásban 210 kilóval nyitott a 110 kilósok nyílt versenyén, ezzel ötödik lett – részletezte Puzsér Péter. – Következett az összetett verseny erőemelésben, amelyben 725 kilós teljesítményével a negyedik helyen zárt. Fekvenyomásban 205, guggolásban 245, felhúzásban 275 kilóig jutott. Tapasztalt, 26 éves versenyzőről van szó, akinek nagyon jó testi adottságai vannak a fekvenyomáshoz, nagy a mellkasa, rövid, nagyon izmos karjai vannak, biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez a szám lesz az erőssége.”

A dunaszerdahelyi Csiba Zoltán az ifik között indult, és 445 kilós összteljesítménnyel ötödik lett a 90 kilósok versenyében. „Guggolásban 150, fekvenyomásban 120, felhúzásban 175 kilót teljesített. Céltudatos középiskolás fiú, rendszeresen készül, nem hanyagolja el az edzéseket” – mondta a klub negyedik vb-résztvevőjéről Puzsér Péter. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?