Nadal: törvényszerű volt a vereségem

London |

<p>Rafael Nadal szerint törvényszerű volt a Gilles Müllertól elszenvedett veresége a wimbledoni teniszbajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, mert nagyon sokáig kellett hátrányban játszania.</p>

A spanyol teniszező az ötjátszmás, csaknem ötórás mérkőzés után úgy vélekedett, az első és a második szettben nem tudta a legjobbját nyújtani, ezt követően pedig már csak futott az eredmény után.

"Ez nehéz dolog egy olyan játékos ellen, mint ő. Remekül teljesített, jól játszott, különösen az ötödik felvonásban volt nagyszerű. A hangulat is kiváló volt, én mindent megtettem, maximális lelkesedéssel játszottam" - nyilatkozta a negyedik helyen kiemelt Nadal.

Müller 6:3-ra és 6:4-re nyerte az első két játszmát, majd Nadal egyenlített (3:6, 4:6), végül a luxemburgi 15:13-as, két és negyedórás szettel zárta le az emlékezetes találkozót.

A tizenötszörös Grand Slam-torna győztes sportoló elismerte, hogy volt esélye, ráadásul ellenfele elkövetett néhány hibát, de ez sem volt elég számára:

"Aki ilyen típusú teniszezővel játszik, nem engedhet meg magának ennyi hibát. Én az első és a második szettet is elrontottam, és az ötödikben is több lehetősége volt Müllernek, nagyrészt agresszívabb volt és jobban játszott, mint én, szóval megérdemli a sikert" - magyarázta önkritikusan a korábbi világelső.

Mint kifejtette, neki is voltak jó pillanatai, de túlságosan sokáig kellett futnia az eredmény után, főleg az ötödik játszmában, amikor rendre a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, így szerinte "összességében törvényszerű volt" a veresége, mert ha túl sokszor kerül ilyen helyzetbe valaki, akkor végül veszíteni fog.

A 31 éves Nadal úgy értékelt, jobb eredményre számított saját magától, és nagy lehetőséget szalasztott el, mert jobban játszott a wimbledoni füves pályán, mint a korábbi esztendőkben. A 2008-as és 2010-es wimbledoni győztes 2011-ben elveszítette a döntőt Novak Djokoviccsal szemben, azóta egyszer sem tudott túljutni a nyolcaddöntőn. Sorrendben Lukas Rosol, Steve Darcis, Nick Kyrgios majd idén Müller győzte le.

A 34 éves luxemburgi teniszező sikere azért is számít nagy meglepetésnek, mert eddig csak egy Grand Slam-tornán, 2008-ban az amerikai nyílt bajnokságon jutott el a negyeddöntőig. Pályafutása során mindössze két ATP-tornát nyert meg, mindkettőt idén.

"Minden bizonnyal ez a legnagyobb győzelmem a visszatérésem óta. Különösen azért, mert Grand Slam-tornán értem el, egy olyan játékossal szemben, aki idén ismét dominál a sportágban" - mondta Müller a négy esztendővel ezelőtti komoly könyöksérülésére is utalva, ami miatt a karrierje is veszélybe került.

Müller nem először nyert Nadallal szemben, hiszen a 2005-ös wimbledoni bajnokság második fordulójában négy szettben diadalmaskodott felette. Mint elmondta, a 2014-es visszatérése óta képes végigjátszani minden versenyszezont, nem kellett szüneteket tartania sérülés miatt, ezért egyre jobban bízik a testében, ez a legfontosabb változás számára, ennek köszönheti sikereit.

"Nagyon megkönnyebbültem, amikor véget ért a meccs. Kiválón sikerült az első és a második szett, majd Rafa nagyot javult. Nagy küzdelem volt, de a végén csak megcsináltam valahogy" - értékelt a 16. kiemelt, akinek ellenfele a negyeddöntőben a horvát Marin Cilic lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?