Moto GP: a szezon, amit senki nem akar megnyerni?

Moto

Három futam van hátra az idei MotoGP szezonból, de a motorversenyzés királykategóriája most sem hazudtolja meg önmagát, hiszen a bajnokság első 6 helyen lévő versenyzője komoly harcban van az idei világbajnoki címért.

A vírusjárvány miatt sokáig az is bizonytalan volt, hogy útjára indulhat-e egyáltalán az idei szezon, de az biztos volt, hogy a sok variálás után a szervezők meg akarják rendezni a versenyeket, viszont húzni fogják a kezdést, aminek a verseny promóterei és Marc Márquez örülhetett a legjobban. Az előbbiek azért, mert ha a futamok nem kerülnek megrendezésre, akkor komoly összegeket kell visszatéríteni, az utóbbi viszont a télen átesett vállműtétje miatt. Végül a nyolcszoros világbajnok rehabilitációja sikeres volt, a júliusi szezonnyitón ott volt Jerezben, viszont ismét bukott (150km/h-nál mutatott be egy high side esést) és felkarcsontját törte. Ez meg is pecsételte a szezonját és azóta csak tv-ben nézte a versenyeket, egy nyilatkozatában azonban elmondta, hogy neki úgy tűnik, mintha senki sem akarná megnyerni az idei bajnokságot.

Jelenleg Joan Mir, a Suzuki versenyzője vezeti a bajnoki összetettet 137 ponttal, köszönhetően a kiegyensúlyzott teljesítményének. A spanyol versenyző úgy vezet, hogy még nem nyert idén futamot, ellenben Fabio Quartararóval, aki idén már három versenyt is nyert. A Petronas Yamaha fiatal motorosa 14 pontos lemaradásban van. Őt a gyári yamahás Maverick Vinales követi 118 ponttal, aki Misanóban tudott nyerni. Mögöttük a sorrend: Franco Morbidelli (Petronas Yamaha, 112 pont), Andrea Dovizioso (Ducati, 109), Alex Rins (Suzuki, 105).

A „Doktor”, Valentino Rossi számára nem alakul túl jól a szezon, bár egy dobogót szerzett, de többször bukott és két versenyt ki is kellett hagynia a pozitív koronavírustesztje miatt. Először úgy tűnt, minden rendben már, de egy negatív teszt után a második tesztje ismét pozitív lett, A következő viszont ismét negatív, így végül elutazott a következő futamra, amit most hétvégén rendeznek meg Európa Nagydíj néven. Valencia is dupla hétvége lesz, mivel jövő hétre is itt marad a mezőny. A szezonzáróra november 22-én kerül sor Portugáliában.

Ez azt jelenti, hogy 75 pontot lehet még szerezni. Matematikailag még szinte bárki megnyerheti az idei bajnokságot, bár az eddigi versenyekből kiindulva valamelyik yamahásnak lehet a legnagyobb esélye, mivel a futamok nagy részén a hangvillásoké volt a leggyorsabb motor. De egy hiba mindent felülírhat.

Hencze Erik

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?