MORMONFÖLDI MOZAIK

- Rekordot döntöttek a Salt Lake City-i kukások: az elszállított szemét 90–94 százalékát újra hasznosítják. Ez tíz százalékkal több a tervezettnél és világcsúcs ebben a kategóriában mondta büszkén John Madole, a város környezetvédelmi bizottságának vezetője.

- Rekordot döntöttek a Salt Lake City-i kukások: az elszállított szemét 90–94 százalékát újra hasznosítják. Ez tíz százalékkal több a tervezettnél és világcsúcs ebben a kategóriában mondta büszkén John Madole, a város környezetvédelmi bizottságának vezetője. A korábbi rekordot a sydneyi nyári olimpia tartotta 70 százalékkal. Salt Lake Cityben eddig 926 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

- A kétszeres síugró olimpiai bajnok svájci Simon Ammann különleges fogadást kötött szövetségi kapitányával, edzőjével és a felkészülésben közreműködő pszichológussal: ha a közép- után a nagysáncon is nyer, akkor a szakmai stáb tagjainak a verseny helyszínéről be kell gyalogolniuk az olimpiai faluba, ellenkező esetben ő sétált volna. Segítői eleget tettek kötelezettségüknek és pénteken majdnem hat óra alatt teljesítették az 50 kilométeres távot. Ammann szülei is megnyugodhatnak, már nem kell a szomszédokhoz menniük, ha látni akarják a téli játékok eseményeit. Amióta kiderült, hogy nincsen televíziójuk, 300 készülék érkezett a címükre.

- Az olimpia után benyújtja lemondását Dieter Bartsch, a svájci férfi alpesi síválogatott osztrák szövetségi kapitánya. - Óriási csalódást okoztunk, amiért nekem is vállalnom kell a felelősséget. Ilyen gyenge eredmények után nincs más választásom, át kell adnom a helyem másnak. A svájciak még egyetlen érmet sem nyertek. Utoljára 1964-ben, Innsbruckban maradtak dobogós helyezés nélkül. Salt Lake Cityben eddig a legjobb eredményt Didier Defago érte el, aki 6. lett szuper-óriásműlesiklásban.- A Salt Lake City-i téli olimpiával a világ győzelmet aratott a terrorizmus felett – így összegezte a több, mint két hetes sportfesztivál egyik legfőbb sikerét az amerikai Demokrata Párt. Az állásfoglalás úgy fogalmaz, hogy a sportolók és a szurkolók a békét is ünnepelték Utah állam fővárosában. A Demokrata Párt külön is megdicsérte azokat, akik időt és energiát nem sajnálva biztosították a versenyek nyugodt, zökkenőmentes lebonyolítását. Ugyanakkor a sportolókat, vezetőket és rajongókat is elismerés illeti, amiért türelmesen, megértéssel fogadták a korábbinál jóval alaposabb ellenőrzéseket. - Nem engedtük, hogy a terrorizmus legyőzzön bennünket - mondta a párt képviselője.

- Beiktatták a négy új tagot. Szombaton Salt Lake Cityben beiktatták a NOB sportolói bizottságának négy új tagját: a svéd Pernilla Wiberg és az olasz Manuela di Centa mandátuma 8-8, a finn Jari Kurri és a norvég Adne Söndral megbízatása 4-4 évre szól. A korábban lezajlott választáson a kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző Wiberg gyűjtötte a legtöbb voksot (640), a sífutásban ötkarikás első Di Centára 593-en, a jégkorongozó Kurrira 579-en, a Naganóban aranyérmes gyorskorcsolyázó Söndralra 427-en szavaztak. A sportolói bizottság 19 tagú.

- Fiatalok randalíroztak vasárnap hajnalban Salt Lake City belvárosában, miután a rendőrség felszólította őket az italozás befejezésére. A feldühödött csoport tagjai kirakatokat törtek be, üvegekkel és kövekkel megdobálták a rendfenntartókat. Csak komoly nehézségek árán sikerült megfékezni őket. A menekülő rendbontókat helikopter bevetésével vették üldözőbe. A környéket lezárták, a NOB vezetőinek szállodáját biztonsági okokból fegyveres katonák szállták meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?