Moravčík a futballkirály

Pozsony. Tegnap este a pozsonyi West Színházban ünnepélyes keretek közt hirdették ki az idei esztendő legjobb szlovákiai labdarúgóit. A kilencedik Pravda-ankét alapján Ľubomír Moravčík, a Celtic 36 esztendős középpályása lett a futballkirály.

Sokadik virágzását éli a CelticbenArchívumi felvétel A tapasztalt játékos már nyolcadik alkalommal szerepelt a legjobbak között, kétszer a második lett. Évekkel ezelőtt csalódottan kijelentette, csak akkor jön el az ünnepségre, ha ő lesz a győztes. Betartotta a szavát.

Nyitrán kezdte pályafutását, majd az 1990-es olaszországi világbajnokság után Franciaországba szerződött, előbb a St. Etienne, majd a Bastia csapatában játszott. Két és fél esztendeje a Celtichez igazolt, ahol sokadik virágzását éli. Szerdán este még bajnoki találkozón szerepelt, tegnap viszont már Pozsonyban Ján Popluhár kezéből vehette át az Év labdarúgójának járó kristályserleget.

Szoros volt a verseny, Moravčík 39 ponttal előzte meg a prágai Spartában játszó Vladimír Labantot, és 68-cal Miroslav Karhant, a Wolfsburg védőjét.

„Fantasztikus érzés az ország legjobb futballistájának lenni. Nem tagadom, már hamarabb is rászolgáltam volna erre a díjra. Most sem tudtam biztosan, hogy én kaptam a legtöbb voksot. Ezt az elsőséget jobban becsülöm, mint amikor fiatalon Csehszlovákiában nyertem meg az ankétot. Rosszul kezdődött számomra a csütörtöki nap, mindössze három órát aludtam, és a repülőben kávéval leöntött a légikisasszony. A folytatás azonban már remekül sikerült. Elsőségemhez is közrejátszott, hogy remek csapatban futballozom” – mondta a boldog győztes.

A címvédő Németh Szilárd (Middlesbrough) ezúttal negyedik lett, minimális, kilenc pontos különbséggel maradt le a dobogóról. A csatár interneten üzent a jelenlevőknek: „Sajnos, nem jöhettem el, mert pénteken este bajnokit játszunk a Fulham ellen.”

Joe Borbély, az Egyesült Államokban élő menedzser, az egykori brazil futballcsillagok aláírásával ellátott labdát nyújtotta át a legfiatalabb labdarúgónak, a 19 éves Róbert Vitteknek. A Slovan csatára kapta egyben a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak szánt Peter Dubovský díjat.

A tíz között három újonc, Róbert Vittek, Vladimír Janočko és Rastislav Michalík található.

Németh Szilárdon kívül Vratislav Greško, Stanislav Varga és Vladimír Janočko nem vett részt az eredményhirdetésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?