Mit hoz a következő szezon?

Ferrari: Az olaszok nem szívesen változtatnak a nyerő pároson, Schumacher az új szerződés értelmében 2006-ig lesz a csapat első számú pilótája, Rubens Barrichello is aláírta jövő évre szóló szerződését, kérdéses azonban, hogy a bizonyítani vágyó brazil meddig akar még hátvéd lenni.

Ferrari: Az olaszok nem szívesen változtatnak a nyerő pároson, Schumacher az új szerződés értelmében 2006-ig lesz a csapat első számú pilótája, Rubens Barrichello is aláírta jövő évre szóló szerződését, kérdéses azonban, hogy a bizonyítani vágyó brazil meddig akar még hátvéd lenni. Lehet, hogy pár év múlva átveszi szerepét az a Valentino Rossi (!), akivel a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo komoly tárgyalásokat folytat. „Szeretném, ha jövőre ő lehetne a csapat tesztpilótája, hiszen óriási tehetség, és az olasz nép nagy reménye” – nyilatkozta az olasz Anch’io Sport rádióban. Az utolsó olasz, aki világbajnok lett a Ferrarival, Alberto Ascari volt 1952-ben és 1953-ban.

Williams BMW: Sok a kérdés a Williams háza táján, hiszen Frank csapatfőnök nem éppen bőkezűségéről híres, és az Amerikai Nagydíj előtt elejtett egyik nyilatkozatából arra lehetett következtetni, hogy Schumacher legnagyobb ellenfele, a kolumbiai Juan Pablo Montoya esetleg más csapathoz (konkrétan a McLarenhez) szerződne jövőre – a legfrisebb hírek szerint azonban legalább egy évig még a Willimasnél marad. „A 2004-es évre még érvényes szerződés köt ide, de 2005-ben már szabad leszek, éppen ezért nem lesz kizárva az sem, hogy amennyiben megfelelő ajánlatot kapok, távozom” – nyilatkozta Montoya. A kolumbiai pilóta nagyon gyors, „nyomja, ami a csövön kifér”, viszont sokszor éppen agresszivitása okozza vesztét. Ha ezen úrrá tud lenni, övé a jövő.

Ami a csapat másik pilótáját, Ralf Schumachert illeti, szinte biztos, hogy marad a Williamsnél a 2004-es szezonban is.

McLaren: Furcsa ellentmondások alakultak ki a csapatban Montoya miatt, de megjegyzendő, hogy a lassan kiöregedő, rutinos Coulthard-nak csupán 2004-ig szól a szerződése, 2005 már bizonytalan. Talán akkor jöhetne a kolumbiai?

Kimi Raikkönnen helye biztos, ő az, akire hosszú távon számítanak, hiszen ez az év egyértelműen jól sikerült neki, akárcsak ebben a szezonban, a jövőre nézve is őt emlegetik Montoya mellett a legnagyobb esélyesként a világbajnoki cím elhódítására.

Renault: A franciák is megtartanák mindkét kitűnő versenyzőjüket. Alonso és Trulli is elégedett, ráadásul nagy reményeket fűznek az új versenyautóhoz. A Renault jó úton halad, bizonyítják ezt az elért eredmények is (Alonso: 55 pont, 6. hely, Trulli: 33 pont, 8. hely), ráadásul egyre megbízhatóbb maga a forradalmi megoldásokat felvonultató új motor is, ahol először alkalmazták a hidropneumatikus szelepvezérlést.

Jordan-Ford: Nagy újság, hogy Baumgartner Zsolt (aki mellesleg nem az első magyar a Forma–1-ben, hiszen 1986-ban az azóta tragikusan elhunyt Kesjár Csaba is tesztelt a Zakspeed csapatnál) a Sauber-Petronashoz távozó Giancarlo Fisichella helyére kerülne az ír istállóba. Két nappal Frank Tamás menedzser magyarországi bejelentése után a Jordan Grand Prix Forma–1-es csapat is tényként közölte, hogy ő az egyik pilótajelöltjük a 2004-es szezonra. Ezt Helen Temple, az ír istálló sajtó- és PR főnöke jelentette be. Üröm az örömben, hogy a legfelsőbb bíróság döntése értelmében a Jordan istállónak 1 millió fontot kell fizetnie a Vodafone-nak a szponzori szerződés állítólagos megszegése miatt.

A másik pilóta kiléte egyelőre még ismeretlen, lehetséges, hogy a BAR-Hondától botrányosan távozó Jacques Villeneuve veszi át Fisichella helyét.

Takuma Sato, a Honda kegyeltje lesz Jenson Button csapattársa a BAR-nál, ami érthető is, hiszen a japán motorszállító már régen azon fáradozik, hogy a Forma–1-ben újra saját versenyzőjük legyen.

Justin Wilson jövőre a Jaguarnál folytatja pályafutását, ahonnan Antonio Pizzoniát „tessékelte visz-sza“ a tesztpilóta ülésébe. (vályi)

VÁLTOZÁSOK

Időmérő edzés csak szombaton, kétperces szünettel két részre osztva.

Az első részben a versenyzők egy mért kört teljesíthetnek.

Ha az első rész folyamán megáll az autó, nem folytathatja az időmérő edzést.

Indulási sorrend az időmérő edzés második felében az elsőben szerzett helyezés szerint, versenyre tankolt autóval (mint 2003-ban).

A boxutcában a sebesség max. 100 km/h.

Az új szabályokkal a vezetők szeretnék még izgalmasabbá, szorosabbá tenni a bajnokságot, ami ha sikerül nekik, még több nézőt vonz vasárnaponként a versenypályákra és a televíziók képernyői elé. Van rá esély, a tavalyi szezonhoz hasonlóan újra lesz verseny a Forma–1-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?