Miroslav Šatan csúcstartó lett

SITA-JELENTÉSHelsinki. Miroslav Šatan a finnek elleni mérkőzésen megdöntötte az eddig Martin Štrbák által tartott szlovák válogatottsági rekordot: a 38 éves Šatan szombaton 163. mérkőzését játszotta nemzeti színekben.

SITA-JELENTÉS

Helsinki. Miroslav Šatan a finnek elleni mérkőzésen megdöntötte az eddig Martin Štrbák által tartott szlovák válogatottsági rekordot: a 38 éves Šatan szombaton 163. mérkőzését játszotta nemzeti színekben. A pozsonyi Slovan játékosa nem tulajdonít különösen nagy jelentőséget a csúcsdöntésnek. „Ez csak egy szám, nem sokat jelent, de kifejezi, milyen a viszonyom a válogatotthoz. Én főleg annak örülök, hogy újra tagja lehetek ennek a közösségnek, és hogy átélhetem a világbajnokság atmoszféráját. Az elmúlt években nagyon sok olyan dolog történt, amire emlékezni lehet” – mondta Šatan.

A nagytapolcsányi születésű játékos egyúttal a szlovák válogatott gólrekordere is 81 találattal (az idei vb-n a pénteki nyitómeccsen a franciáknak ütött gólt). Az abszolút szlovák rekordokat azonban nem ő tartja: Igor Liba 211-szer volt csehszlovák válogatott (és egyszer szlovák), míg Jozef Golonka 82 góllal vezeti az örökranglistát – azaz utóbbin mutatóban Šatan szintén „előzhet” a finn–svéd vb-n.

A legtöbb válogatottsággal rendelkező szlovák hokisok: 1. Miroslav Šatan 163 (81 gólos), 2. Martin Štrbák 162 zápasov (13), 3. Ľubomír Sekeráš 152 (29), 4. Peter Pucher 144 (23), 5. Ľubomír Višňovský 141 (18), 6. Richard Kapuš 136 (16), 7. Dominik Graňák 130 (6), 8. Stanislav Jasečko 128 (9), 9. Tomáš Starosta 126 (5), 10. Ladislav Čierny 123 (11).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?