„Mindig szívvel focizunk”

<p>A DAC labdarúgócsapata pénteken az éllovas zsolnaiakat fogadja a Fortuna Liga 8. fordulójában. A mérkőzésről és a DAC eddigi szerepléséről Szabó Ottóval, a sárga-kékek hátvédjével beszélgettünk.</p>

BŐD TITANILLA

Mit várnak a listavezető elleni találkozótól?

Tudjuk, mire számíthatunk a zsolnaiaktól: nagyon sokáig fogják tartani a labdát, sokat fognak passzolni, középpályán próbálnak majd letámadni minket, s onnan gyorsan indulni a kapu felé. Fel vagyunk készülve erre, de a meccs mindig hozhat valami meglepetést. Mindenki ellen lehet nyerni, még a zsolnaiak ellen is, és mindent megteszünk azért, hogy otthon tartsuk a pontokat, vagy legalább az egy pontot, de egyáltalán nem lesz könnyű. Sőt, nagyon nehéz lesz. De nem lehetetlen.

A DAC ebben a naptári évben még nem kapott ki hazai pályán. Mi a titka ennek a jó sorozatnak, s mi kell ahhoz, hogy a széria folytatódjon?

Vannak olyan periódusok is a meccseken, amikor nagyon jól játszunk, de egyébként nem focizunk annyira látványosan, viszont óriási szívvel. A legutóbbi mérkőzéseken kicsit akadozott a játék, de mindent beleadtunk, és ezt a focisors visszaadta nekünk. Voltak olyan meccsek, amikor talán az ellenfél jobb volt, és mi mindig szívvel futballoztunk.

Mit jelent önnek a csapatkapitányi poszt?

Igazából Peťo Majerník a csapatkapitány, de mivel most kevesebbet játszik, így én viselem a karszalagot. Számomra egyértelmű, hogy továbbra is Peťóra tekintek csapatkapitányként, de szerintem a többiek is így vannak ezzel.

Múlt héten 0:0-t játszottak Besztercebányán, azt megelőzően 1:0-ra legyőzték a Myjavát, ám ezeken a meccseken nem volt annyira látványos a játék. Reménykedhetnek ennél szebb futballban is a szurkolók?

Mi is azt akarjuk, hogy jól is játsszunk, és nyerjünk is, de ha választanom kellene, hogy eredményesen vagy látványosan focizzunk, akkor inkább az eredményeset választanám.

Tavasszal igazi futballeufória tombolt Dunaszerdahelyen, hétezren jártak a mérkőzésekre. Mit gondol, a zsolnaiak elleni találkozó hány nézőt fog vonzani?

Ezt nem tudom. Többen azt mondják, hogy mivel nem játszunk annyira szépen, kevesebben jönnek ki a meccsre. Sokan még nyaralnak, szabadságolnak. Reméljük, hogy ennek ellenére a szurkolóink ezen a meccsen mellettünk fognak állni, és mi igyekszünk meghálálni a hűségüket.

A pénteki mérkőzést a tévé is közvetíti. Jelent ez plusz motivációt a játékosoknak?

Tudat alatt igen, de egyébként nem. Nem az számít, hogy közvetíti-e a tévé a meccset, hanem hogy mi a tét. Mi próbáljuk itthon tartani a pontot vagy pontokat, s az, hogy ezt a tévé is adja, csak egy plusz öröm.

Mivel lenne elégedett péntek este a lefújás után?

A döntetlen minimum elérhető, de nagyon nehéz ellenfél a zsolnai együttes. Mindent megteszünk azért, hogy csapatként jól jöjjünk ki a meccsből, és emelt fővel hagyhassuk el a pályát. A legfontosabb, hogy a szurkolóink lássák, mindent megtettünk a győzelemért, ha sikerült, ha nem.

Ön szerint mik a legnagyobb különbségek a tavaszi és az őszi DAC között?

Teljesen másról szól az egész. Tavasszal minden a bentmaradásról szólt, az volt a legfontosabb. Most új bajnoki idény kezdődött, a cél, hogy a középmezőnyben végezzünk. Egy csapat minden fél évben, sőt, minden hónapban változik. Szépen lassan kovácsolódunk össze, vannak jobb és rosszabb meccsek, de olyan nagy változások nem történtek. Igaz, elment néhány meghatározó ember, őket próbáljuk pótolni. Kényes ügy, hogy hiányzik egy játékos, ezt mindenki tudja: keressük az embert Gergel pozíciójára. De úgy érzem, jól haladunk, és jó irányba tartunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?