Mindenki a Fradira figyel a Konferencialigában

Fradi.edzés.202307

A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában négy magyar csapat is beszáll a küzdelmekbe, akik vegyes előjelekkel várhatják a párharcokat, de elsősorban mindenki a Ferencvárosra figyel

A Ferencváros a BL-selejtezőből történt kínos kiesés után az ír Shamrock Rovers ellen szeretné kijavítani a múlt héten történteket és kiengesztelni a szurkolókat. A magyar bajnok szimpatizánsai ugyan nem lesznek 18 ezren a Groupama Arénában, mint egy hete, de 10 ezer drukker jó eséllyel biztatja majd a csapatot, amelyet Máté Csaba, az elbocsátott Sztanyiszlav Csercseszov korábbi másod- edzője irányít majd. „A játékosok feszültek voltak, idegesek, de egy-két nap után már változott a helyzet. Azt látom, hogy tisztában van vele mindenki: csütörtökön a pályán kell majd megmutatni, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit múlt héten nyújtottunk. Meg kell nyerni ezt a párharcot, mert ez a legfontosabb a klub számára. Nagyon fontos, hogy folytassuk  a nemzetközi szereplésünket” – nyilatkozta a meccs előtti sajtótájékoztatón a megbízott edző, aki kettőt cserélt  a BL-keretben. A sérült Botka és Ryan  Mmaee helyett Ramírezt és Tokmacot nevezték a zöld-fehérek. A Fradi egy éve az Európa-liga playoffjában már találkozott az írekkel, és a hazai 4:0 után idegenben 1:0-s vereséggel jutott a csoportkörbe. A meccset az örmény Galtakjan vezeti, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Jutalomjáték Kecskeméten

A magyar bajnoki ezüstérmes Kecskemét története során másodszor szerepelhet az európai kupaporondon. Az NB I meglepetéscsapata a lett bajnokságot vezető Riga ellen hazai pályán kezdi meg a párharcot, amely az első selejtezőben az izlandi Víkingurt búcsúztatta. Szabó István vezetőedző még a felkészülés kezdetén azt mondta, hogy számukra újra a bajnokság lesz fókuszban, de ha  a körülmények engedik, akkor nemzetközi színtéren is megmutatnák, mire képesek. „Természetesen szeretnénk a Konferencialigában is jól teljesíteni, hiszen sem magamról, sem a vezetésről, sem a stábomról és a játékosaimról nem lehet azt elképzelni, hogy csak úgy elengedünk egy mérkőzést – idézte a szakembert a KTE honlapja. A lila-fehéreknél a szurkolók biztosan megtöltik a Széktói Stadiont, és ebben a pluszerőben bízik Szabó is. – Bízom benne, hogy csütörtökön telt hát előtt még frissebbek leszünk, még nagyobb elánnal tudunk játszani. Nagyon várjuk  a nemzetközi kupameccset” – tekintett előre a felkészülési meccsek után az edző. A Duna Worldön közvetített találkozó játékvezetője a georgiai Kvirikasvili lesz.

Magára figyel a Loki

A Debreceni VSC az örmény Alaskert otthonában a 2014/15-ös szezonbeli UEFA-kupa-selejtező után játszik újra nemzetközi tétmeccset. A Loki ellenfele bajnoki negyedikként kvalifikált az EKL-selejtezőbe, ahol az első fordulóban a montenegrói Arsenal Tivatot 7:2-es összesítéssel búcsúztatta. „Elvégeztük azt a munkát, amit a felkészülésre terveztünk. Az  első három hét nagyon intenzív volt, aztán jöhetett a finomhangolás. Az, hogy a nemzetközi porondon szerepelhetünk, az előző idény megkoronázása. Remélhetőleg ott folytatjuk, ahol májusban abbahagytuk. A csapat együtt maradt, tehát volt egy alap, amire tudtunk építkezni, így még előrébb léphetünk. Alaposan elemeztük az örmény rivális játékát, a Tivat elleni első meccsüket az ausztriai edzőtáborban együtt is néztük, felkészültünk belőlük. Elsősorban saját teljesítményünkre kell figyelnünk, és akkor nem lesz baj”– bizakodott a debreceniek kapusa, Megyeri Balázs. A meccsüket az M4 Sport közvetíti, amit a görög Fotiasz vezet majd.

ZTE: 13 év után

A Zalaegerszeg a lakszakállasi Mocsi Attilával a soraiban több mint tizenhárom év után játszik újra nemzetközi kupamérkőzést. A zalaiak ellenfele, a fogadóirodák által esélyesebbnek tartott NK Osijek jó formában kezdte a szezont, hiszen a horvát bajnokság első fordulójában szombaton 6:1-re győzött a Slaven Belupo ellen. „Remekül sikerült az előszezon, ilyenkor nem a felkészülési mérkőzések eredményei számítanak, de örülünk, hogy nagy részüket meg tudtuk nyerni. Elvégeztük azt a munkát, amit a szakmai stáb elképzelt, természetesen voltak hibáink a felkészülés során, de ezeket igyekeztünk kijavítani – nyilatkozta a klub honlapjának a saját nevelésű Bedi Bence, aki a horvátok hétvégi meccséről is beszélt. – Kielemeztük azt a mérkőzést, láttuk a főbb jeleneteket. Azonban csalóka az eredmény, hiszen nem lebecsülve a Slaven Be- lupót, talán mondhatom, hogy mi erősebbek vagyunk, mint az eszékiek hétvégi ellenfele. Felkészültünk a párharca, tovább szeretnénk jutni” – mondta a ZTE középpályása. A mérkőzésen a német Dankert fújja majd a sípot.

Program

EURÓPA-KONFERENCIALIGA

2. forduló, első mérkőzés – 17.00: Alashkert–Debrecen; 19.00: Ferencváros–Shamrock Rovers, Kecskemét–Riga FC; 20.00: Gent–Žilina, Osijek–ZTE.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?