Minden összejött a nyárasdiaknak

nyárasdiaku13

A hazaiak elsősége került a tornakrónikába az U13-as korosztály képviselőinek teremtornáján, melyen nyolc csapat küzdött a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért. 

A résztvevők előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat. Már az előcsatározások során egyértelművé vált, hogy a Dórák Zsolt edző által irányított nyárasdi alakulat lehet a befutó. A favorit sorra verte riválisait. A gólerős Rajkovics Áron feltartóztathatatlan volt, a jó védekezésnek köszönhetően a Nyárasd négy meccsen gólt sem kapott. A másik ágon a nagymagyari 1. FC Roma kollektívája is szuverén módon vette az akadályokat, az elődöntőben azonban a gelleiek egy góllal jobbnak bizonyultak a felső-csallóközieknél.

A szűk játékosálománnyal rendelkező vendéglátók nem csupán a hazai pálya előnyéből profitáltak. „A torna előtti napokban néhányan megsérültek, megbetegedtek. A két kapust is beszámítva nyolcan maradtunk. Ez hátrány, de egyben előny is volt számunkra. A fiúk odatették magukat. Jól védekeztünk, két-három passzal az ellenfél kapuja elé kerültünk. Bejöttek a begyakorolt figurák, ziccereinkből zömmel hasznot húztunk. Két kapusunk is jó formában védett. A döntőre egyik játékosunk kidőlt a sorból, de ez a tény sem befolyásolta teljesítményünket. A fegyelmezettségnek, a szervezettségnek, a jó csapatmunkának, csapategységnek köszönhetően felülmúltuk ellenfeleinket. Az önzősködést, az egyénieskedést a srácok az öltözőben hagyták, a közös érdekre összpontosítottak. Ugyancsak előnyünkre vált a helyismeret, a sportcsarnokban ugyanis gyakran megfordulunk. A színvonalas tornán nekünk minden összejött. Elismerést érdemelnek legnagyobb riválisaink, nevezetesen a nagymagyariak, a szapiak és a gelleiek is” – ecsetelte produkciójukat a győztesek sikerkovácsa, Dórák Zsolt.

A kollektívák emléklapot és focilabdát kaptak, a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták. Az idősebb diákok hagyományos téli erőpróbája volt sorrendben az utolsó, melyen győztest hirdettek, az U11-esek és az U9-esek megmérettetése „csupán” örömfoci volt, a meccsek végén ugyanis törölték az eredményt.

Érdekes

Tornakrónika

Csoportmérkőzések: Topoľníky–Holice 4:0, Okoč-Sokolec–Kostolné Kračany 0:0, Sap–Potônske Lúky 0:0, 1. FC Roma Zlaté Klasy–Malé Dvorníky 3:1, Holice–Potônske Lúky 1:0, Kostolné Kračany–Malé Dvorníky 2:3, Topoľníky–Sap 1:0, Okoč-Sokolec–1. FC Roma Zlaté Klasy 0:2, Sap–Holice 0:0, 1. FC Roma Zlaté Klasy–Kostolné Kračany 3:0, Potônske Lúky–Topoľníky 0:3, Malé Dvorníky–Okoč-Sokolec 0:1. 

Helyosztók – mérkőzés a 7. helyért: Potônske Lúky–Kostolné Kračany 4:0.

Elődöntők: Topoľníky–Okoč-Sokolec 5:0,  Holice–1. FC Roma Zlaté Klasy 2:1.

Mérkőzés az 5. helyért: Sap–Malé Dvorníky 0:0 – büntetőkkel: 0:1.

Mérkőzés a 3. helyért: Okoč-Sokolec–1. FC Roma Zlaté Klasy 2:5.

Döntő: Topoľníky–Holice 4:2.

DÍJAZOTTAK – a legjobb kapus: Hodosi Dániel (Holice), a legjobb mezőnyjátékos: Samuel Franz (1. FC Roma Zlaté Klasy), a legjobb góllövő: Rajkovics Áron (11 gól, Topoľníky).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?