Miloš Mečíř kapitány elégedett

Johannesburg. Szlovákia teniszválogatottja 3:2-re győzött a Dél-afrikai Köztársaság ellen a Davis Kupa Euro-afrikai zónájában, s ezzel bekerült a Világcsoportba jutásért sorra kerülő, szeptemberi osztályozóba, az ellenfelet ma sorsolják ki Londonban.

Dominik Hrbatý így örült a dél-afrikaiak elleni, idegenbeli győzelemnekTASR/AP-felvéteMiroslav Mečíř kapitány védencei már a vasárnapi mérkőzések előtt biztosították győzelmüket, miután a Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák kettős megszerezte a harmadik pontot, két és negyed óra alatt 7:5, 7:5, 7:6 arányban nyert az esélyesebbnek tartott Chris Haggard, Jeff Coetzee duó ellen. A pénteki nap után a szlovák csapat 2:0-ra vezetett. Előbb Karol Beck nyújtott kiválót, 6:3, 6:4, 6:7 és 6:2 arányban bizonyult jobbnak Ferreiránál, majd Karel Kučera győzte le három játszmában (6:4, 7:6, 7:6) a világranglista 114. helyén álló Moodie-t. A vasárnapi egyeseket csak két győztes szettre játszották, s a hazaiaknak sikerült szépíteniük, 3:2-re módosították a végeredményt. (Ferreira–Hrbatý 6:4, 6:2, Moodie–Mertiňák 7:6, 7:6.

A mérkőzés előtt csak kevesen várták, hogy a szlovák válogatott már a második játéknap után elintézi ellenfelét és bejut az osztályozóba. Beck és Kučera győzelme után a szombati páros mérkőzés esélyese a hazai csapat volt, amely az idén bejutott az ATP-torna döntőjébe. Az első szettben, 2:2-es állásnál a fiatalabbik dél-afrikai, Coetzee bokasérülést szenvedett, s hiába igyekezett, játékán látszott, hogy nem teljes értékű harcos. Hrbatý és társa ezt a momentumot kihasználták, és ha nagy küzdelem után is, de nyertek.

Miloslav Mečíř kapitány a meccs után beismerte, némileg aggódott az eredményt illetően, annál nagyobb öröm számára a biztos győzelem: „Aggódtam, hogyan alkalmazkodnak védenceim a füves pályához, s féltem, hogyan alakul majd a párosok küzdelme. Tudtam, Hrbatýnak nem nagyon ízlik a füves pálya, láttam ezt a meccs előtti tréningeken is, ezért úgy döntöttem, egyesben Karol Becket küldöm pályára. Örülök, hogy ez a húzásom sikerrel járt. Karol nem ijedt meg az ismertebb Ferreirától, szellemes teniszt produkált, s megszerezte a nagyon fontos első pontot.”

Kevin Curren, a dél-afrikaiak kapitánya beismerte, a sikertelen két egyes után védenceinek már nem volt sok reménye a jó eredményre: „Beck kiválóan játszott, nagyszerűen adogatott, és a kontrái is sikerültek. Balszerencsénk volt a páros mérkőzés során, Coetzee megsérült, nem volt teljes értékű harcos, s ezt az ellenfél kihasználta.”

DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG –SZLOVÁKIA 2:3. Eredmények, péntek: Ferreira–Beck 3:6, 4:6, 7:6 (10), 2:6; Moodie– Kučera 4:6, 6:7 (4), 6:7 (5). Szombat: Haggard, Coetzee– Hrbatý, Martiňák 5:7, 5:7, 6:7 (5). Vasárnap. Ferreira–Hrbatý 6:4, 6:2; Moddie–Martiňák 7:6, (8), 7:6 (3).

A magyar férfi teniszválogatott 4:1-re győzött ĺrország ellen a Davis Kupa Euro-afrikai zónájában, ezzel a csapat 15 év után nyert ismét idegenben. A következő ellenfél – a második vonalba jutásért – júliusban az Ukrajna ellen győzedelmeskedő Norvégia lesz hazai pályán. Már szombaton eldőlt az írországi összecsapás, mivel a magyarok 3:0-ás előnyre tettek szert. Eredmények: Clarke–Balázs György 3:6, 1:6, Collins, Mullins–Bardóczky, Kisgyörgy 6:4, 1:6, 5:7, 6:1, 4:6, Sorensen–Bardóczky 6:3, 7:5, 4:6, 6:7, 3:6, Clarke–Kisgyörgy 4:6, 4:6, 4:6.

A Világcsoport elődöntőjében USA–Fehéroroszország és Spanyolország–Franciaország mérkőzésre kerül sor. A negyeddöntő eredményei: Fehéroroszország–Argentína 5:0, Spanyolország–Hollandia 4:1, Svájc–Franciaország 2:3, USA– Svédország 4:1. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?