Miért indítanak kempo tanfolyamot a nőknek?

Szayka Róbert, a Szlovák Kempo Szövetség elnöke:
Több oka van. A célunk egyrészt az, hogy tanulják meg ők is az önvédelmet, másrészt, hogy merítsenek önbizalmat a harcművészetből. Tudvalevő, napjainkban nagyon sok az egyedülálló nő, akik könnyű célpontjai lehetnek egy-egy utcai támadásnak.

Szayka Róbert, a Szlovák Kempo Szövetség elnöke:

Több oka van. A célunk egyrészt az, hogy tanulják meg ők is az önvédelmet, másrészt, hogy merítsenek önbizalmat a harcművészetből. Tudvalevő, napjainkban nagyon sok az egyedülálló nő, akik könnyű célpontjai lehetnek egy-egy utcai támadásnak. A tanfolyam nemcsak arra tanít, miként védjék ki ezeket a kellemetlenségeket testi szinten, hanem elősegíti azt is, hogy szellemi síkon sikeresen szállhassanak szembe az őket fenyegető veszélyekkel. Az sem mellékes, hogy a harcművészetben tizedmásodperc alatt kell határozni arról, milyen válaszlépést foganatosítunk ellenfelünkkel szemben, így az edzések előre haladtával csökken a reakcióidő és megszűnik a döntésképtelenség. Ez egy olyan kiváló tulajdonságot nevel ki az emberben, melyet aztán sikerrel kamatoztathat az élet bármely területén.

Hány nő kempózik Szlovákiában?

Jelenleg az országban mintegy harmincra tehető a számuk, a férfiak ötször többen vannak. Ez is oka lehet annak, hogy bár a hölgyek szívesen tanulnák ezt a harcművészeti irányzatot, elrettenti őket, hogy azt jobbára férfiak gyakorolják. Arra, hogy a nők ezen a területen milyen sikereket érhetnek el, kiváló példa a dunaszerdahelyi Pócs Ildikó, aki a kempo első csallóközi Európa-bajnoka. Ő két év alatt érte el ezt a nagyszerű eredményt.

Mikor kezdődnek a tanfolyamok?

Szeptembertől, egyelőre Komáromban és Dunaszerdahelyen. (th)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?