Mi számít lesnek?

Milánó. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megváltoztatta a lesszabályra vonatkozó előírásokat. Az új rendelet értelmében a bírók nem ítélhetnek lest abban az esetben, ha a játékos nem ér hozzá a labdához, vagy nem akadályozza az ellenfelet a labdaszerzésben.

Milánó. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megváltoztatta a lesszabályra vonatkozó előírásokat. Az új rendelet értelmében a bírók nem ítélhetnek lest abban az esetben, ha a játékos nem ér hozzá a labdához, vagy nem akadályozza az ellenfelet a labdaszerzésben. Szabálysértést csak az a futballista követ el, aki közvetlenül is bekapcsolódik a játékba, vagy amennyiben a „holt les” miatt helyzeti előnyt szerez a későbbiekben: a játékos mozgása alapján egyértelműnek kell lennie, hogy nem kíséri a támadást, és mozgásának irányával nem téveszti meg a védőt. Lest kell ítélnie a játékvezetőnek akkor is, ha a labda a kapufáról vagy az ellenféltől az eredetileg „holt lesről” induló játékoshoz kerül.

Az olasz Serie A-ban legújabban már ebben a szellemben vezetik a mérkőzéseket a játékvezetők. A változás főként abban nyilvánult meg, hogy a partjelzőknek a les beintésével meg kell várniuk az akció végét, s csak akkor jeleznek lest, amennyiben a „holt lesről” induló futballista később mégis játékba avatkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?