Mexikói és orosz futam

<p>Monza. Miközben a pilóták és a csapatok a holnapi Olasz Nagydíjra készülnek, Bernie Ecclestone, a Forma–1 elsőszámú irányítója nyilvánosságra hozta a 21 nagydíjból álló 2014-es sorozat tervezett menetrendjét.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Mexikói, osztrák és orosz futam is szerepel a Forma–1-es világbajnokság jövő évi tervezett programjában. Mexikóban utoljára 1992-ben rendeztek autós gyorsasági vb-versenyt, míg Ausztria 11 év szünetet követően adhat otthont ismét Forma–1-es Grand Prix-nek. Mexikóvárosban november 9-re terveznek futamot, Spielbergbe pedig június 22-re. Szocsiban október 19-én tartanák a sporttörténet első Orosz Nagydíját.

A tervezett naptárban jelenleg 21 verseny szerepel (a 2013-as 19 futamból csak az Indiai GP esne ki) , azaz Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú irányítója túllépte az istállók által többször is maximumnak nevezett 20-as határt. Ugyanakkor Ecclestone szerint nem biztos, hogy ennyi versenyt meg is tudnak tartani, az április 13-i koreai, valamint a szocsi és a mexikói rendezés egyelőre kérdőjeles: előbbinek még nincs megállapodása az F1 urával, míg utóbbi két pályának még át kell esnie a Nemzetközi Automobil-szövetség szokásos ellenőrzésén.

Meglepetésnek számít, hogy a New Jersey-i Nagydíj (amely Austin mellett a másik USA-beli futam lett volna) nem került be a naptárba, pedig állítólag Ecclestone 15 évre szóló megállapodást írt alá a versenypálya tulajdonosaival néhány hete. Ráadásul idén csak azért nem volt GP a Hudson folyó partján, mert csúszott a pálya építése...

A versenynaptár az FIA motorsport-világtanácsának szeptember végi horvátországi ülésén válhat hivatalossá. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?