Mennyit keresnek a futballisták?

A Hertha középpályása, Dárdai Pál 1,25 millió eurót (hozzávetőlegesen 50 millió korona) vihet haza prémiumok nélkül, míg a jelenleg legjobb formában játszó magyar, Szabics Imre „csak” évi 250 ezer eurót (10 millió korona) kap. A stuttgarti támadó alapbére azonban már nincsen fényévnyi távolságban az itthon megkereshető legnagyobb összegtől: a ferencvárosi Gera Zoltán éves fizetését 55 millió forintra becsülik.

Hetek óta bombaformában játszik a VfB Stuttgartban a jelenleg legjobbnak tartott magyar idegenlégiós, Szabics Imre. A csatár a nyáron került a sváb csapathoz, amelynek nem kellett érte fizetnie, mert szerződése lejárt az osztrák Sturm Graznál. ĺgy csak a támadóval kellett megegyeznie a klubvezetésnek, és mint később kiderült: Szabics igényei nem voltak magasak. Nem kért horribilis fizetést magának, beérte évi 250 ezer eurós alapbérrel.

Ezzel az összeggel mindössze egy játékost előz meg a csapatból, a jobbhátvéd Hinkelt, akinek 150 ezer euró a biztos jövedelme. Az 1,25 millió euró egyébként magyar szempontból bűvös szám, mert a legjobban kereső légiós futballista, Dárdai Pál ennyit kap egy évre a Herthától.

A herthás Király Gábor honoráriuma ismeretlen. Mivel kapusról van szó, és a klub egyik legértékesebb játékosáról, aligha járunk messze az igazságtól, ha évi egymillió eurót tippelünk. Ennek közelében járhat a Brémában szereplő Lisztes járandósága is. A Werdernél a francia Micoud 1,4 milliós jövedelmével áll a ranglista elején, a brazil Ailton viszont mindössze 900 ezer eurót kap. Németország leggazdagabb egyesülete a Bayern München, a kapus, Oliver Kahn pedig a liga legjobban fizetett labdarúgója, évi 4,75 milliós (190 millió koronás) apanázsával.

Angliában az orosz milliárdos, Roman Abramovics érkezésével megeshetett az is, hogy a Chelsea-ből alig kitűnő ír Duff felülmúlja Owen és van Nistelrooy éves keresetét. Duff ugyanis 5,2 millió eurót (208 millió koronát) tehet zsebre, a két csatár ugyanakkor 200 ezerrel kevesebbet. A liga egyik legjobban kereső játékosát, Verónt – hétmillió euró, (280 millió korona) – szintén a londoni csapat adja, az argentin azonban még így sem a liga legjobban fizetett alkalmazottja, mert a Newcastle támadója, Alain Shearer hét és félmillióval (300 millió korona) megelőzi őt.

Spanyolországban egyszerűbb a helyzet. A Real Madridnál a hat legnagyobb sztár, Beckham, Zidane, Figo, Raúl, Ronaldo, Roberto Carlos egyaránt 6,1 millió eurót – 244 millió koronát– vihet haza. A Barcelonánál Kluivertet jobban fizetik, mint a nagy riválisnál a sztárokat: 7,4 milliójával ő vezet a katalánoknál. Luis Enrique a második, Puyol a harmadik, a frissen igazolt Ronaldinho a negyedik.

Olaszországban Vieri és Del Piero a csúcstartó hétmillió euróval, szorosan mögöttük következik Pavel Nedvěd. A BL-győztes Milannál a sztárok – Nesta, Inzaghi, Sevcsenko, Rui Costa – egységesen 4,5 millió eurót (180 millió korona) kapnak. Rajtuk csupán az AS Roma klasszisa, Totti tesz túl, mert 300 ezerrel többet kap náluk.

Magyar szempontból érdekesség még, hogy Kabát Péter az osztrák Kärnten a legértékesebb játékosnak tartják, de fizetését csak becsülni lehet, 400 ezer euróra. Fülöp a Mattersburg harmadik legjobbja, ám ő ennél 200 ezerrel kevesebbet kap. Hollandiában Fehér Csaba csapata harmadik legtöbbre taksált játékosa, keresete azonban a honlap szerint ismeretlen, becslés szerint 33 millió koronának megfelelő összeg lehet, csakúgy, mint klubtársainak, Babosnak és Petőnek.

Magyarországon Bocsák Miklós és Imre Mátyás könyve szerint Geráé a topkereset, 55 millió forinttal, és ötmillióval veri Tökölit. A sokáig vezető Illés Béla jelenlegi 35 milliójával a harmadik helyet foglalja el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?