Mélyrepülésben a Fehérvár

NB I

Továbbra sem talál magára a székesfehérvári együttes, amely csak a fővárosi Vasas–Honvéd tandem hasonlóan rossz formájának köszönheti, hogy nem zuhant kiesőhelyre a tabellán. A hétvégén rendezték a labdarúgó NB I 21. fordulóját.

A Fehérvár a ZTE ellen mondhatni csak hozta szokásos formáját: csakúgy, mint a Mezőkövesd vagy a Puskás Akadémia ellen az előző két körben, most is megszerezte a vezetést, amit azonban nem tudott megtartani. A végig jobb zalaiak 2:1-re fordítottak, és ezzel megszakították saját rossz sorozatukat, hat nyeretlen bajnoki után tudtak győzni (és 461 perc után gólt lőni).

Örülök, természetesen, de... 58 éves vagyok, megpróbálom átadni a játékosoknak az ilyenkor szükséges nyugalmat. Annyit még mindenképpen szeretnék elmondani, hogy a győzelmet Lendvai Miklós emlékének ajánljuk – nyilatkozta a mindig érzelmektől fűtött Ricardo Moniz, a kék-fehérek vezetőedzője, utalva a válogatott labdarúgó múlt heti, tragikus halálára, amely kapcsán az öngyilkosságot sem lehet kizárni.

A másik oldalon az eredmény miatt is szomorúak voltak, Huszti Szabolcs edző – aki mellett papíron Toldi Gábor a főnők – szerint az idén még nyeretlen csapat játékosai nem tudatosítják a helyzet komolyságát.

„Megismétlődött, ami az elmúlt meccseken is. Tudom, hogy alacsony a játékosok önbizalma, de pont ilyenkor, a vezetés tudatában kell jobban átérezni, hogy a kiesés ellen küzdünk, és sajnos nem érzem teljesen, hogy ez így lenne. Hiányoznak a karakterek a pályán, akik ezt meg tudnák fogni, vannak sértődések azok részéről, akik nem játszanak, de minden edzőnek az a célja, hogy a legjobb csapatot küldje fel a pályára. Ki kell mondanunk, hogy a kiesés ellen küzdünk és nehéz helyzetben vagyunk” – mondta Huszti a klubhonlapnak.

A Fehérvár egyelőre csak annak köszönhetően nem csúszott kiesőhelyre a tabellán, hogy a Vasas és a Honvéd hozzá hasonlóan nyeretlen még 2023-ban. Az angyalföldiek a 21. fordulóban akár meg is törhették volna a sorozatot, de a VAR két gólukat is elvette, ellenben adott egy büntetőt a Kisvárdának. A fordulatos meccset egy nagy hazai öngól eldönthette volna, de a 90. percben a Vasas is kiharcolt egy tizenegyest – amelyet ugyan Holender kihagyott, de szerencséjére a csereként beállt Feczesin berúgta a kipattanót (2:2). Feczesin három év után volt ismét eredményes a bajnokságban.

A Honvéd mezőkövesdi meccsének első 85 percét a dögunalom jellemezte, hogy a hajrában óriási helyzetek alakuljanak ki. Ezek azonban kimaradtak, így a 0:0 után a legfőbb téma továbbra is az volt, hogy a hazaiaknál az eddigi csapatkapitány, a válogatottba is behívott kapus, Szappanos Péter kikerült a keretből – mint kiderült, oldandó a feszültséget, amit leginkább az okozott, hogy a klub télen nem engedte őt el a Fehérvárhoz.

A már-már a veszélyzónába kerülő Paks bravúrgyőzelemmel lábalt ki a minihullámvölgyből, Felcsúton 1:0-s hátrányból fordítottak két duplával: a góllista éllovasa, Varga Barnabás és a csak bő egy hete „rehabilitált Böde Dániel volt eredményes kétszer-kétszer.

„Nagyszerűen kezdődött a mérkőzés, jól futballoztunk, és akkor eszembe sem jutott, hogy kikaphatunk. Sőt, biztos voltam benne, hogy több góllal nyerünk, ám a VAR mindent megváltoztatott. Igen, volt kontaktus Patrizio Stronati és Varga Barnabás között, de ilyenből minden meccsen van tíz a tizenhatoson belül. Egészen addig a pillanatig uraltuk a meccset, ám ez az ítélet teljesen megváltoztatta a játék képét. Megtört az önbizalmunk és az erőnk. Próbálkoztunk becsülettel, de a tüzet hiányoltam a játékosokból. Pontosan tudom, melyik játékos mire képes, de sokan nem a tudásuk legjavát nyújtják. Szomorú vagyok – értékelt a megszokott őszinteséggel Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia köbölkúti származású vezetőedzője.

„Persze szereztem két gólt, de a győzelem a teljes csapat érdeme. Mindenki nagyot melózott a kilencven perc alatt. Számomra hab a tortán, hogy kétszer is eredményes tudtam lenni majd’ féléves kihagyás után, de ez idő alatt végig keményen edzettem – nyilatkozta a klubhonlapnak a bő egy év után újra eredményes Böde.

Vasárnap előbb a Kecskemét a harjában mentett pontott a kiesés ellen menkülő Újpest ellen (2:2), majd következett a Fradi debreceni vendégjátéka, ahol a Loki középpályása, Dzsudzsák Balázs 100. NB I-es meccsén lépett pályára. A találkozó lapzárta után ért véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?