Megtört az újonc sorozata, Lisztes duplázott a Fradiban

ifj.LisztesKrisztián

A magyar labdarúgó élvonal 25. fordulójában elszenvedte első hazai vereségét az újonc Kecskemét, amely 10 veretlen bajnoki után kapott ki a Mezőkövesdtől. Kisvárdán döntetlennel, Újpesten győzelemmel kezdett az új edző. A ferencvárosi tábor újra Lisztes Krisztián nevét skandálta.

A forduló első mérkőzésén bemutatkozott a Kisvárda edzőjeként az Újpestről elküldött Milos Kruscsics. Sokáig úgy tűnt, jól sikerül majd a debütálás, de hiába vezetett csapata 2:0-ra egy óra játék után, a Puskás Akadémia egyenlíteni tudott. A vendégek edzője, Hornyák Zsolt ezúttal is őszintén elmondta véleményét a látottakról. „Az első félidőben is kialakítottunk annyi helyzetet, amennyiből idegenben gólt kell szereznünk. Ez nem sikerült. A szünet után a játékrendszeren is módosítottunk, Slagveert kitoltuk a szélre, hogy gyorsítsuk a játékunkat. Nem jött be azonnal, kaptunk még egy gólt. Kicsit bántam is a változtatást, de utána megmutatta, hogy mi az erőssége és a végén egy tizenegyest is ki tudott alakítani. Felemás érzéseim vannak, mert 2:0-ról visszajöttünk a meccsbe, ami örömteli, de győzni jöttünk, így hiányérzetem is van. A bírónak is elmondtam, hogy nem voltam elégedett a játékvezetéssel, mindkét oldalon voltak hibái. Magasabb színvonalon kell vezetni egy ilyen mérkőzést” – mondta a Puskás köbölkúti edzője, aki a VAR tevékenységével sem volt megelégedve.

Újpesten a régi új edző, Nebojsa Vignjevics győzelemmel tért vissza a lila-fehérekhez. Ebben kulcsszerepe volt a válogatottban is biztató teljesítménnyel bemutatkozó Csoboth Kevinnek, aki mesterhármast jegyzett a Zalaegerszeg ellen. A hazaiak már 2:0-ra is vezettek, de Croizet súlynak tűnő sérülése megtörte a lendületüket és a vendégek egyenlíteni tudtak. A harmadik újpesti gólnál Demjén kapus hatalmasat hibázott, ő rúgta rá a hazaiak játékosára a labdát, akiről az a kapuba pattant. Így Vignjevicséknek az is belefért, hogy az első félidőben Boumal kétszer is kihagyjon egy büntetőt. Elsőre Demjén védte a tizenegyest, de megismételtették a lövést, másodjára pedig a kapu mellé bombázott a kameruni középpályás.

Kispesten a már-már megszokottá váló paksi forgatókönyv jött be. A vendégek a csereként beszálló Böde Dániel góljával nyertek. Az összképhez hozzátartozik, hogy 0:1-nél a góllövőlistát vezető Varga Barnabás egy büntetőt a felsőlécre lőtt. A Paks sorozatban ötödik győzelmével feljött a tabella harmadik helyére.

Vasárnap Kecskeméten a fölázott pálya vállalta magára a főszerepet. A mezőkövesdi gól előtti támadás is egy tócsán megálló labdával indult. Az utolsó percekben több nagy helyzete is adódott a hazaiaknak, de gyenlíteniük nem sikerült. Az újonc első vereségét szenvedte el hazai pályán a szezonban.

A Ferencváros az eddigiektől eltérően három belső védővel állt fel a Fehérvár ellen, de egy szöglet után nem figyeltek eléggé és gyorsan hátrányba kerültek. A szünet előtt újabb gólt szereztek egy labdaszerzés után a székesfehérváriak, de a VAR érvénytelenítette a találatot. Az első félidőben a két említett eseten kívül végig a zöld-fehérek támadtak és több helyzetig is eljutottak. A szünet után a csereként beálló ifj. Lisztes Krisztián két góljával fordított a bajnoki címvédő. A szurkolók azonnal skandálni kezdték a korábbi klasszis fiának nevét. A Vidi nem adta fel és Makarenko révén egyenlítettek. A végén Abena ugyan még betalált, de kezezés miatt nem adták meg a győztes gólt.

A forduló utolsó meccsén sorozatban kilencedik meccsén maradt nyeretlen az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Vasas. Az angyalföldiek a Debrecen elleni vereség után szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében vigasztalódhatnak.

Érdekes

OTP BANK LIGA, 25. forduló

Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia 2:2 (1:0)
Kisvárda, 1768 néző. Gólszerzők: Szpaszics (31., 61.), ill. Zahedi (79.), Favorov (85., 11-esből). Jv.: Erdős. Sárga lap: Mesanovic, Navratil, ill. Colley. Piros lap: Alic (85.) – Kisvárda.

Újpest FC–ZTE FC 3:2 (1:0)
Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző. Gólszerzők: Csoboth (29., 47., 75.), ill. Anculasz (62., öngól), Meshack (66.). Jv.: Káprály.

Budapest Honvéd–Paksi FC 1:2 (0:1)
Bozsik Aréna, 3879 néző. Gólszerzők: Lukics (49.), ill. Hahn (17.), Böde (85.). Jv.: Farkas. Sárga lap: Lovric, ill. Szabó J., Haraszti, Varga B., Szélpál.

Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 0:1 (0:0)
Kecskemét, 2234 néző. Gólszerzők: Besirovic (51.) Jv.: Berke. Sárga lap: Nikitscher, Szalai G., ill. Piscitelli, Karnyicki.

Ferencvárosi TC–MOL Fehérvár FC 2:2 (0:1)
Groupama Aréna, 12 079 néző. Gólszerzők: Lisztes (59., 70.), ill. Stopira (7.), Makarenko (79.). Jv.: Bogár. Sárga lap: Botka, Kovacevic, ill. Dárdai, Stopira, Nego.

Debreceni VSC–Vasas FC 3:1 (2:0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Gólszerzők: Varga K. (34., 49.), Mance (44.), ill. Berecz (73., 11-esből). Jv.: Pintér. Sárga lap: Berecz (85.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?