Mégsem Ďuriš marad az edző Komáromban

<p>Az előző idényben ezüstérmet szerzett komáromi férfi-kosárlabdacsapat vezetőedzője, Richard Ďuriš nem folytatja a munkát a Duna-parti városban.</p>

A fiatal edző pár nappal a 2016/2017-es idény május végi lezárása után úgy nyilatkozott lapunknak, még nagyon sok a bizonytalanság a folytatást illetően. Az elmúlt napokban úgy tűnt, továbbra is Richard Ďuriš fogja dirigálni az MBK Rieker Com-therm csapatát, ám tegnap kiderült, mégsem hosszabbít a klubbal a 35 éves szakember, aki jelenleg a szlovák U18-as válogatott szövetségi kapitányaként a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül.

„Közös döntésünk volt ez Rišóval. Mivel a pozsonyi BSC egyesületében is dolgozik, úgy ítélte meg, nem tudja összeegyeztetni a két dolgot – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere, hozzátéve, a fővárosi kis klub körül gyülekező gondok miatt Ďuriš bő egy hete jelezte, erősen gondolkodik a folytatáson. – Ráadásul az elmúlt szezonban az őt gyakran fuvarozó asszisztense, Maroš Helmécy Privigyére szerződött, s autó híján nehezen megvalósítható lenne Rišo számára hetente többször ingázni Pozsony és Komárom között.”

Így a Duna-partiaknál új edzőt keresnek, a megfelelő szakembert a hét végéig szeretnék kiválasztani a 4-5 jelölt közül.

Amerikai játékosokból ennél jóval bővebb a kínálat az európai kosaraspiacon, de Komáromban bíznak benne, hogy az első profi szerződését megkötő Miles Bowmannel nem nyúlnak mellé. „Az utóbbi tíz évben elég szerencsések voltunk, az általunk kiválasztott amerikai légiósok hozták magukat. A korábban kiszemelt tengerentúli játékos végül ügynöke nyomására más országból választ magának csapatot – jegyezte meg Paulík. – Jelenlegi keretünk nagyjából azon a szinten van, mint a tavalyi, a bajnokságban így már elindulhatunk. Ugyanakkor a légióskvótánkba még egy külföldi belefér, meglátjuk, mi lesz, de reméljük, nem éljük át azt, mint a legutóbb, hogy egyre-másra sérülnek meg a fiúk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?