Tomic debütált a kispadon, lesznek még távozók

Boban Tomic Boban Tomic

Továbbra is zajlik az élet a komáromi férfi-kosárlabda-klubban. Miles Bowman és Igor Tratnik távozása után Molnár József vezetőedző is elment, ráadásul további játékosok is eligazolhatnak.
 

Néhány hete úgy tűnt, a komáromiak játékosmozgásoktól és edzőváltástól terhelt, sérülésekkel teli szezonja picit stabilizálódhat. A kupaküzdelmek miatti majd´egy hónapos szünetben jó hangulatban készülhettek az MBK Rieker Com-therm kosarasai, utolsó négy meccsükből hármat behúztak – az idényben először volt ilyen jó minisorozata a piros-fehéreknek.
A hétvégi, a playoffért való küzdelem szempontjából kulcsfontosságú bajnokira azonban ismét foghíjasan utaztak Iglóra. A csapat magasan legjobb játékosa, Miles Bowman már új állomáshelyén, Handlován jelentkezett, Igor Tratnik pilótavizsgái miatt hazatért Szlovéniába, és Molnár József vezetőedző sem volt ott Kelet-Szlovákiában. A gondok eredője már sokadszor a pénzhiány.
„A költségvetésünk több mint 40 százalékát jelentő összeg esett ki a büdzséből, ami nagyon komoly dolog – tájékoztatta lapunkat Paulík József, a komáromi klub menedzsere. – Molnár József a csapatbeli változásokkal indokolta távozását. Ezért a vállműtétjéből lábadozó Boban Tomic vezeti az edzéseket, és a bajnokikon is ő vagy én fogok irányítani.”
Kérdésünkre, hogy a mostani keret véglegesnek tekinthető-e, a szakember határozottan válaszolt: „Biztos lesznek távozók, csak az a kérdés, mikor.”


Így nem meglepő, hogy a korábban biztos célként kitűzött rájátszásbeli szereplés is megkérdőjeleződött. „Inkább teória a playoffba jutás, de minél jobb eredményeket akarunk elérni így is” – szögezte le Paulík. 
A közvetlen rivális iglóiak ellen (108:79) ez nem sikerült, de még így is csak egy ponttal (34) előzik meg a komáromiakat (33) a tabellán. A Handlovának a nyolcadik pozícióban pedig ugyanannyi pontja van, mint Tomicéknak (33), de egy meccsel kevesebbet játszottak.


A (közel)jövőről azonban nem lehet biztosat mondani Komáromban. „Azt már tudjuk, hogy akkor van értelme nekivágni egy szezonnak, ha a költségvetés 70 százaléka biztosított. Sajnos, rossz lóra tettünk az elején, reméljük, a vezetőség megbirkózik a helyzettel” – tette hozzá Paulík.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?