Meglepően sima diadal a döntőben

Perth. Története során másodszor győzött szlovák páros a perth-i Hopman-kupán. A döntőben a Hrbatý, Hantuchová duó meglepően könnyen múlta felül az argentin Coria, Dulko párost.

Dominik Hrbatý és Daniela Hantuchová a trófeávalTASR/AP-felvételA döntő előtt pedig az dél-amerikaiak mellett szólt a papírforma, de Hrbatýéknak nem remegett meg a lábuk ellenfelük előtt. A finálé a Hantuchová–Dulko párharccal indult, és közel két óráig tartott. Az első játszmában sokat hibázott a szlovák lány, ellenfele könnyen hozta azt. Később feljavult Hantuchová teljesítménye, és megszerezte az első pontot a szlovák színeknek. „Rettenetesen ideges voltam az elején, nagyon szerettem volna nyerni. Fordulópont volt, mikor először elnyertem ellenfelem adogatójátékát. Ettől a pillanattól megnőtt az önbizalmam, és bíztam a végső sikerben” – mondta Hantuchová a találkozót követően.

A folytatásban Hrbatý a világranglista 7. helyén álló Coriával nézett farkasszemet. Lendületesen kezdett „Domino”, nem engedte szóhoz jutni ellenfelét, és remek játékkal szerezte meg a végső győzelmet jelentő második pontot. Hrbatý kirobbanó formában kezdte az idényt, hiszen a perth-i viadalon egyesben végig nem talált legyőzőre. Az argentin teniszező ellen is már 3:2-re vezet a győztes csatákat illetően. „Nehéz mérkőzésre számítottam, de jól sikerült a felkészülés. Nem akartam esélyt adni ellenfelemnek a fordításra. Idei legjobb teljesítményemet nyújtottam ezen a találkozón” – értékelt Hrbatý.

A párosok összecsapását már csak a formalitás kedvéért játszották. A megegyezés alapján csak egy játszmára került sor, de a szlovák kettős itt sem adott esélyt az argentinoknak a pontszerzésre. Összesítve tehát 3:0-ra nyertek a szlovákok, és 1998 után ismét örülhettek a tornagyőzelemnek. A szlovákok 240 ezer ausztrál dollárt, és egy gyémántokkal kirakott teniszlabdát kaptak a szervezőktől.

A döntő után Dominik Hrbatý elárverezte ütőjét (tízezer dollárért kelt el), és a pénzt a szökőár áldozatainak ajánlotta fel. „Minden döntő más, minden győzelemnek más a jelentősége. Örülök, hogy ilyen jól kezdtem az idényt, de már a küszöbön álló, aucklandi tornára összpontosítok, ahol címvédőként lépek pályára. Fontos, hogy az első fordulón könnyen jussak túl...” – mondta a díjátadás után Dominik, akik úgy kezdte az új évet, ahogy a tavalyit abbahagyta. Sikeresen.

Hopman-kupa, döntő: Szlovákia–Argentína 3:0, Hantuchová–Dulko 1:6, 6:4, 6:4; Hrbatý–Coria 6:4, 6:1; Hantuchová, Hrbatý–G. Dulko, A. Dulko 8:4.

ÚT A SIKERIG

Csoportmeccsek

Ausztrália–Szlovákia 2:1

Szlovákia–USA 2:1

Szlovákia–Hollandia 3:0

Döntő

Szlovákia–Argentína 3:0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?