Meglepetés a javából

St. Moritz. Az elmúlt hét végén a lesiklást rendezték az alpesisí-világbajnokságon. A királyi szám nagy meglepetésekkel ért véget, a férfiaknál és a nőknél is kevésbé esélyes versenyzők szerezték meg az aranyérmet.

Walchhofer repülése a győzelem felé Reuters-felvételSt. Moritz. Az elmúlt hét végén a lesiklást rendezték az alpesisí-világbajnokságon. A királyi szám nagy meglepetésekkel ért véget, a férfiaknál és a nőknél is kevésbé esélyes versenyzők szerezték meg az aranyérmet. Mindenki azt várta, hogy a férfiaknál Eberharter és Hermann Maier közt dől el az elsőség sorsa, esetleg a norvég Aamodt is beleszólhat. Erre mi történt? A 27 éves Walchhofer mindenkit megelőzött, az említett két honfitársa a vert mezőnyben végzett. Eddig még egyetlen Világ Kupa-viadalon sem diadalmaskodott.

A nőknél sem maradt el a meglepetés, a 26 éves kanadai Mélanie Turgeon bizonyult a leggyorsabbnak. A kanadai lány korábban mindössze egy VK-viadalt nyert, mostani sikere azt jelenti, hogy tíz év után született ismét kanadai vb-győzelem női lesiklásban.

EREDMÉNYEK, férfiak: 1. Michael Walchhofer (osztrák) 1:43,54; 2. Kjetil-Andre Aamodt (norvég) 1:44,05; 3. Bruno Kernen (svájci) 1:44,51;...5. Eberharter (osztrák) 1:44,68;...8. Herman Maier (osztrák) 1:44,76. Nők: 1. Mélanie Turgeon (kanadai) 1:34,30; 2. Alaxandra Meissnitzer (osztrák) és Corinne Rey-Bellet (svájci) mindketten 1:34,41; 4. Brigitte Obermoser 1:34,57; 5. Renáte Götschl (osztrákok) 1:34,65; 6. Jonna Mendes (amerikai) 1:34,82. (s, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?