Meglehetősen nagy volt a tét

Indianapolis. Az összetettben hétpontos hátránnyal 3. Kimi Räikkönen nyerte a Forma–1-es Amerikai Nagydíj második időmérő edzését, míg vetélytársai közül Juan Pablo Montoya a 4., az éllovas Michael Schumacher pedig csak a 7. lett. A McLaren-Mercedes finn csillaga pályafutása során vasárnap másodszor rajtolhat az élről.

A finn Kimi Räikkönen indulhatott az első rajtkockából a Forma–1-es Amerikai Nagydíjon (lapzárta után kezdődött)Reuters-felvételA gyakorlás nyitó részében a pénteki rossz idő – s autójuk szerényebb sebessége – miatt gyengébb eredményt elért versenyzők szerepeltek, az első kvintettből az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve (1:13,050 p) volt a leggyorsabb. A következő ötös sem kápráztatta el a meglepően kevés szurkolót, igaz a Toyota két pilótája, Olivier Panis (1:11,920) és Cristiano da Matta (1:12,326) is simán megelőzte a kanadait. Jenson Button szereplése még nem hozta lázba a rajongókat, utána viszont már Kimi Räikkönen következett. A finn klasszis biztosan az élre került, igaz még nyolcan következtek utána. Az ötszörös világbajnok, s most is éllovas Michael Schumacher mindenképpen a McLaren-versenyző elé akart kerülni, ehhez képest az első szektorban lassabb volt vetélytársánál, majd a folytatásban sem javult fel, s Räikkönentől és Panistól is „kikapott”. Sőt, a Magyar Nagydíjon győztes Fernando Alonso is hátrább szorította. A harmadik „ötöst” David Coulthard zárta, felejhető tempóban, s eredménnyel.

Az utolsó csoportot az első számú trónkövetelő, Juan Pablo Montoya kezdte, s nyitányként a legjobb szektoridőt érte el, de 75 ezredes előnyéből a második szakaszon közel 3 tizedes hátrány lett, végül „csak” 3. lett – átmenetileg. Csapattársa, az Olasz Nagydíjat sérülés miatt kihagyó Ralf Schumacher szerényen kezdett, s a folytatásban is elmaradt a várakozásoktól. Mark Webber nem „akart” beleszólni a legjobbak csatájába, majd jött a Ferrari brazil sztárja, a tavalyi indianapolisi győztes. Rubens Barrichellótól sokat vártak a szakemberek és a szurkolók is, roppant gyors első szektorral nyitott, több mint 2 tizeddel vezetett Räikkönen előtt, de előnyét elveszítette, s a finn mögé szorult. Utolsóként az Amerikai Nagydíj eddigi sikerembere, Jarno Trulli vágott a pályának, de messze elmaradt a reményeitől, s mindössze 10. lett.

Jövőre is a Williams-BMW csapat pilótája marad Juan Pablo Montoya. A kolumbiai pilóta új szerződésének megkötését Patrick Head technikai igazgató jelentette be.

„A 2004-es szezon végéig megállapodtunk vele” – mondta Head. A vb-pontversenyben az Amerikai Nagydíj előtt második Montoyáé mellett biztossá vált David Coulthard és Mark Webber jövője is. A skót pilótával egy évet hosszabbított a McLaren-Mercedes, míg Webber 2005 végéig írt alá a Jaguárnál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?