Megint Mostarban játszik a Slovan

BL

Kedden (21.00) a bosnyák Zrinjski otthonában próbál meg kedvező eredményt elérni a Slovan labdarúgócsapata a BL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

A pozsonyiak régi jó ismerősükkel találkoznak: legutóbb tavaly csapott össze a két gárda, az EKL-playoffjában a csoportkör volt a tét. A Slovan akkor idegenben 1:0-ra kikapott, a hazai visszavágón viszont „egyenlített (2:1), így végül a büntetők döntöttek az égszínkékek javára. De a két klub 2009-ben a BL selejtezőjében is találkozott, épp a 2. fordulóban, mint most: a bosnyákok akkor is megnyerték az odavágót 1:0-ra, Pozsonyban viszont sima 4:0-lal biztosította a továbbjutását a hazai csapat.

A Mostar biztosan vissza akar majd vágni. Nagyjából hat játékosuk maradt meg a tavalyi keretükből, köztük a csapatkapitány Bibilja, aki a pillanatok embere. Nagyon kiegyenlített párharcra számítok, amit az érzelmek dönthetnek el. Jó eredményt kellene elérnünk kint, hogy hazai pályán, telt ház előtt a javunkra billenthessük a mérleg nyelvét – nyilatkozta Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője.

A szakember Mostarban még nem számolhat Juraj Kuckával, aki „harapásos” piros lapja után még eltiltását tölti. A szerb Alekszandar Csavrics viszont ott lehet a pályán. A csatár iránt továbbra is élénken érdeklődik az orosz Kazany, a felek egyelőre abban egyeztek meg, hogy a támadó a BL-selejtezők idejére még biztosan a Slovanban marad.

Érdekes

Nemzetközi kupasorsolások

BL-selejtező, 3. forduló

Zrinjski Mostar/SLOVAN–Sheriff Tiraspol/Maccabi Haifa
 

EKL-selejtező, 3. forduló

Hamrun (máltai)/Dinamo Tbiliszi–FERENCVÁROS/Shamrock

Rapid Wien–Alaskert (örmény)/DEBRECEN

Twente/Hammarby–KECSKEMÉT/Riga FC

CFR Cluj/Demirspor–Osijek/ZALAEGERSZEG

Gent/ŽILINA–Linfield FC/ Pogon Szczecin

Lech Poznan/Kauno Zalgiris–Auda (litván)/TRNAVA

A fogadóirodák teljesen kiegyenlítettnek látják az esélyeket, ami az 1. fordulóbeli eredmények alapán is megalapozottnak tűnik. A Slovan komolyan megszenvedett a luxemburgi Hesperange ellen, és nagyon nehéz dolga lett volna, ha a kinti visszavágó elején Borjan kapus nem fogja meg a nagyhercegségiek tizenegyesét. A Zrinjski Mostar pedig még komolyabb dráma után jutott tovább: Jerevánban ugyan nyerni tudott 1:0-ra az Urartu ellen, a visszavágón azonban 2:1-re kikapott az örményektől. A hosszabbításban 3:2-re módosult az eredmény, így büntetők következtek. 3:2-nél „meccslabdája volt az Urartunak, de Eduardo hibázott, és a bosnyákok végül 4:3-ra fordítottak.

Nyugodtabban kell fociznunk. A felkészülésben mind a négy meccsen így volt, most, az első, nagyon fontos lépés megtétele után talán fejben is egyszerűbb dolgunk lesz – jegyezte meg ifj. Vladimír Weiss, a sorozat mindhárom eddigi Slovan-góljának szerzője.

A továbbjutóra a 3. fordulóban a Sheriff Tiraspol–Maccabi Haifa párharc győztese vár, a kiesőre az EL-selejtező 3. körében az izlandi Breidablik vagy a dán Köbenhavn.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?