Megint a hajrában vesztettek a komáromiak

<p>Déjá vu-je lehetett szerda este a komáromi kosarasszurkolóknak: mintha ezt a privigyeiek elleni meccset egyszer már látták volna.</p><p>Igaz, múlt szombaton Privigyén rendezték az Eurovia SBL döntősorozatának első meccsét, de a helyszínváltozást leszámítva kísérteties hasonlóságot mutatott a két találkozó. Mindkétszer elhúztak a komáromiak több mint tíz ponttal, de mindkétszer elég gyorsan le is adták az előnyt, és mind a két alkalommal a végjátékban kerekedett felül a privigyei csapat a bajnoki címvédő felett&hellip;</p>

Déjá vu-je lehetett szerda este a komáromi kosarasszurkolóknak: mintha ezt a privigyeiek elleni meccset egyszer már látták volna.

Igaz, múlt szombaton Privigyén rendezték az Eurovia SBL döntősorozatának első meccsét, de a helyszínváltozást leszámítva kísérteties hasonlóságot mutatott a két találkozó. Mindkétszer elhúztak a komáromiak több mint tíz ponttal, de mindkétszer elég gyorsan le is adták az előnyt, és mind a két alkalommal a végjátékban kerekedett felül a privigyei csapat a bajnoki címvédő felett. Szerdán ezúttal 86:77-re nyert az alapszakaszgyőztes Csurovics-legénység.

„Ma talán még jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, de megint voltak olyan pillanataink, amiket taktikailag nem jól kezeltünk. Kétszer is vezettük két számjegyű különbséggel, de nem használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket” – mondta a mérkőzés után Dragan Risztanovics, a komáromiak vezetőedzője.

Sem az első negyedben 23:11-nél, sem a 27. percben hasonló arányú Duna-parti vezetésnél nem zuhantak össze a privigyeiek, s másfél perccel a vége előtt 76:77 állt az eredményjelzőn. Ekkor megint nagyot húztak a vendégek védekezésben, a komáromiak már csak egy pontot tudtak szerezni a hátralevő időben, míg a privigyei Igor Maricnak – korábban is bőven szórt hármasai mellett – nem remegett meg a keze.

„Sajnos továbbra is sérülten kell játszania néhány kosarasunknak, akik esetében kizárt, hogy negyven percet végigbírnának a pályán. Ezúttal a cserék sem igazán jöttek be, és megint elbuktuk a végjátékot” – nyilatkozta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. Véleménye szerint a 2:0-s hátrány nem kell, hogy döntő legyen az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatában. „Nincs mit veszítenünk. Össze kell ráznunk a csapatot, és több, folyamatos cserékkel frissebbé tenni őket. Nem adjuk fel, hiszen a harmadik találkozó is 0:0-ról kezdődik. A párharc kimenetelétől függetlenül azonban leszögezhető, hogy a játékosok tényleg mindent megtesznek a sikerért, a körülmények ismeretében le a kalappal előttük” – tette hozzá Paulík.

Az újabb meccs előtt Risztanovics is fogadkozik. „Ebben a néhány napban még jobban fel kell készítenem a fiúkat taktikailag, hogy végre meg is tudjuk nyerni a jól alakuló találkozókat“”– jelentette ki az MBK Rieker Com-therm trénere.

A döntősorozat a megszokott rend szerint szombaton (18.00) Privigyén folytatódik. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?