Megegyezés kizárva?

New York. Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elutasítja a játékosszakszervezet (NHLPA) legújabb, a múlt héten beterjesztett javaslatát, és újabb egy másik csomagtervet készített a két szemben álló fél képviselőinek tegnap éjjeli tanácskozására.

New York. Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elutasítja a játékosszakszervezet (NHLPA) legújabb, a múlt héten beterjesztett javaslatát, és újabb egy másik csomagtervet készített a két szemben álló fél képviselőinek tegnap éjjeli tanácskozására. Az NHL-ben 89 napja tart az úgynevezett lockout (kizárás), azaz a bajnoki kényszerszünet, mert a liga és az NHLPA nem tudta megkötni az új kollektív szerződést.

Az NHL kommisszárja, Gary Bettman már korábban bejelentette: ellenjavaslatot tesz le a játékosunió vezetői elé, akik a múlt héten 236 oldalban foglalták össze elképzeléseiket. AZ NHLPA a liga pénzügyi válságát hosszú távon azzal oldaná meg, hogy 24 százalékkal csökkentené a hokisok fizetését. A tanácskozás valószínűleg az utolsó kísérlet arra, hogy megmentsék a 2004-2005-ös bajnokságot.

Az NHL főhadiszállásáról kiszivárgott hírek szerint az ellenjavallat ragaszkodik a fizetési sapka bevezetéséhez, és továbbra is visszautasítja az NHLPA luxusadóval kapcsolatos elképzeléseit. A 24 százalékos fizetéscsökkentést pedig nem tartja kielégítőnek, csak ha az más intézkedésekkel is párosul.

A játékosunió korábban elfogadhatatlannak tartotta a fizetési sapka bevezetésének ötletét. A legutóbbi javaslatcsomagukhoz azt a kiegészítést fűzték, hogy a szerződés hat éves futamideje alatt 1,2 milliárd dollárt spórolna vele az NHL.

A megegyezésre azért sem túl jók az esélyek, mert az NHL-profik már a 24 százalékos fizetéscsökkentés ötlete miatt is zúgolódtak, pedig azt a saját szervezetük javasolta afféle végső megoldásként. (ns, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?