Még sosem volt címvédés az érsekújvári sakktornán – mostanáig

sakk
Érsekújvár |

Megvédte tavalyi elsőségét a szentpéteri Csémy Dávid a 7. Márciusi Huszárok és 6. Juhász László-emlékversenyen. Korábban ez még senkinek sem sikerült a korosztályos sakktorna történetében.

„Húsz versenyző indult, és a győztes csak fél pontot veszített a hét parti során. Két döntetlennel végzett mögötte a perbetei Gyóni Gergely, harmadikként pedig a bátorkeszi Klenkó Ádám zárt, két vereséggel. A legjobbak kupát és érmeket vettek át. Külön díjazták a legjobb három 18 éven aluli fiút és lányt is – tájékoztatta lapunkat Rudolf Habrda főbíró. – S bár a vártnál kevesebben ültek asztalhoz, kiváló légkörben zajlott a torna, szinte az utolsó fordulóig harcoltak a végső győzelemért. Mindenki apró ajándékkal tért haza, s azzal az elhatározással, hogy egy év múlva ismét eljön.”

Juhász László az érsekújvári Bástya sakk-klub korábbi elnöke 2013-ban még megrendezte a Márciusi Huszárok első kiírását, három hónappal később azonban meghalt. A második kiírástól a Bástya szervezi a tornát, és azóta egyben Juhász László-emlékverseny. 

Érdekes

7. MÁRCIUSI HUSZÁROK ÉS 6. JUHÁSZ LÁSZLÓ-EMLÉKVERSENY utánpótlás rapidtorna, Érsekújvár (20 induló)

Végeredmény: 1. Csémy Dávid (Szentpéter) 6,5, 2. Gyóni Gergely (Perbete) 6, 3. Klenkó Ádám (Bátorkeszi) 5.
Legjobbak 18 éves korig, fiúk: Szoboszlai Bálint (Perbete), Nicolas Kováč (Kistapolcsány), Balogh Fülöp (Érsekújvár); lányok: Mária Kovaříková (Komárom), Klenkó Borbála (Bátorkeszi), Balogh Simona (Érsekújvár).
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?