Még egy esélyt kapott a magyar csapat

Madeira/Espinho. Kapott egy esélyt a sorstól a magyar férfi kézilabda-válogatott, hogy teljesíthesse célkitűzését, és megszerezze az olimpiai kvótát jelentő első hét hely valamelyikét a portugáliai világbajnokságon.

Madeira/Espinho. Kapott egy esélyt a sorstól a magyar férfi kézilabda-válogatott, hogy teljesíthesse célkitűzését, és megszerezze az olimpiai kvótát jelentő első hét hely valamelyikét a portugáliai világbajnokságon. Skaliczki László csapata vasárnap 30:29-es vereséget szenvedett Horvátországtól, és ekkor még a szövetségi kapitány is lemondott a továbbjutásról. És láss csodát! A csoportelső horvátokat legyőző és az ötkarikás aranyérmes oroszokkal döntetlent játszó dél-amerikaiak 31:30-ra kikaptak az addig pont nélküli Szaúd-Arábiától. – Vesztes meccs után ennyien még soha nem gratuláltak nekem – jegyezte meg Skaliczki. Mivel a magyarok a 4. helyen végeztek a C-csoportban, a kiírás értelmében a másodikként záró címvédő franciákkal mennek tovább, és viszik magukkal a 29:24-es vereséget. A D-csoportból az első helyezett, Európa-bajnok Svédország, valamint a harmadik Szlovénia került a IV. középdöntő-csoportba. Érdekesség, hogy a svédek hiába végeztek saját kvartettjük élén, korábban 29:25-re alulmaradtak a szlovénekkel szemben, és ezt az eredményt viszik magukkal.

A magyar szövetségi kapitány nem igazán számolgat, azt mondja: mindkét találkozót meg kell nyerni, és négy ponttal nagy valószínűséggel tovább lehet jutni. Az első hely elődöntőt ér, másodikként pedig az 5-8. helyért lehet tovább küzdeni.

A vb-ről a legjobb hét szerepelhet a jövő évi athéni olimpián, és a magyarok tulajdonképpen ezért próbálnak megtenni mindent. – Matematikailag négy ponttal lehet valaki csoportelső, de akár harmadik is, és nem kell magyarázni mekkora szakadék van a két hely között. Viszont szerencsés esetben két ponttal is be lehet futni a második helyre – tette hozzá a kapitány.

A középdöntőcsoportok állása – I: 1. Izland 2 pont (42:22), 2. Spanyolország 2 (34:25), 3. Lengyelország 0 (25:34), 4. Katar 0 (22:42). II.: 1. Németország 2 (37:29), 2. Jugoszlávia 2 (28:27), 3. Tunézia 0 (27:28), 4. Portugália 0 (29:37). III.: 1. Dánia 2 (35:26), 2. Horvátország 2 (28:26), 3. Oroszország 0 (26:28), 4. Egyiptom 0 (26:35). IV.: 1. Franciaország 2 (29:24), 2. Szlovénia 2 (29:25), 3. Svédország 0 (25:29), 4. Magyarország 0 (24:29).

A további műsor: szerda: Svédország–Magyarország (19.30), Franciaország–Szlovénia (21.30); csütörtök: Svédország–Franciaország (19.30), Szlovénia–Magyarország (21.30).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?