Medgyes Sinan megtisztelve érzi magát

<p>A dunaszerdahelyi származású Medgyes Sinan a hétvégén pályafutása során először játszhatott mérkőzést a labdarúgó NB I-ben, a Debrecen– Győr (5:0) bajnokin 69 percet töltött a pályán a zöld-fehéreknél.</p>

OROSKY TAMÁS

Medgyes Sinan kezdőként kapott lehetőséget a győri csapatban a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin. Az élvonalbeli debütálása felett érzett örömét az sem tudta elrontani, hogy az NB I utolsó fordulójában a zöld-fehérek nem az A csapattal, hanem az NB III-ban szereplő gárdával álltak ki a DVSC ellen.

„Ez a helyzet állt elő, de így is jó dolog volt bemutatkozni az élvonalban. Megtisztelve érzem magam, hogy játszhattam. Ezt most már senki nem veheti el tőlünk, mindenkinek van legalább egy NB I-es meccse – nyilatkozta lapunknak telefonon a 21 éves Medgyes Sinan. – Eleinte kicsit izgultam, de mikor átestem a holtponton, már minden rendben volt.”

Olyannyira, hogy a bal oldalon szereplő játékosnak két komoly gólszerzési lehetősége is volt. „Úgy az ötödik percben a tizenhatosról volt egy jó lövésem, az első fél óra vége felé pedig 20 méterről próbálkoztam, elég kiszorított helyzetből – elevenítette fel az 5:0-s győri vereséggel végződő meccset Medgyes, aki 69 percet tölthetett a pályán. – Csapatunkból én kaptam a sportnapilaptól a legjobb osztályzatot, négyest (a Nemzeti Sport értékelésében az 5-ös a legjobb, az 1-es a leggyengébb teljesítményt jelöli – a szerk. megj.). A debreceniektől kilencen is ezt kapták, egyedül a mesterhármast szerző Bódi Ádámot értékelték ötössel.”

A dunaszerdahelyi származású középpályás szerint egészen más volt az NB I-ben negyedik helyen végzett debreceniek ellen focizni, mint NB III-as riválisaik ellen, jóval gyorsabban kellett dönteniük a pályán az egyes játékszituációkban. Erre már a bajnokit megelőző héten is készültek a fiatal győriek, akik néhány napot a nagycsapattal tréningeztek. „Először úgy volt, hogy az utolsó meccsre öten felkerülünk az A csapat keretébe, de végül aztán közülük senki sem szerepelt Debrecenben. Miriuta és a játékosok is nagyon rendesek voltak velünk. Az edzések pedig jóval gyorsabbak voltak” – jegyezte meg Medgyes Sinan, akinek bátyja, József, a somorjaiakat erősíti, nővére, Renáta pedig távolugró.

A győriek végül a nyolcadik helyen végeztek a bajnokságban, de nem kapták meg a jövő évi induláshoz szükséges licencet, így csak az NB III-ban folytathatják. „Mi is éreztük, hogy az utóbbi hetekben más volt készülni, ahogy lementünk a pályáról, rögtön erről beszélgettünk – mondta Medgyes, akinek (társaihoz hasonlóan) érvényét vesztette profi szerződése. – A vezetők szeretnék, hogy maradjak, de még nem tudom, hol folytatom.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?