Meddő puhói matadorok

Pozsony. Három döntetlen után megszerezte első tavaszi győzelmét a ligeti együttes. Azonban a hazaiak teljesítménye ezúttal sem volt meggyőző, s az első félidő alapján a semleges néző azt hihette volna, hogy az Artmedia a sereghajtó.

Pinte (balra) Jamborral küzd a labdáért a Petržalka–Púchov mérkőzésenTASR-felvételMeglepetésre a szünetig a vendégek diktálták az iramot, a mezőnyben jól adogattak, ám a kapu előtt elfogyott a tudományuk. Ezért távoli lövésekkel kísérleteztek (Gula, Bakoš, Papaj), ezeket viszont hárította Čobej kapus, az Artmedia legjobbja. Bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem a véletlen műve, hogy kétszázhetven perc alatt egyszer sem talált hálóba a Matador (Trnava 0:1, Inter 0:1, Petržalka 0:2). Pedig Zaťko edző ezúttal a kezdőcsapatba jelölte a gyengélkedő Mário Breškát, de aztán le is cserélte... Ami ligetiek első félidei produkcióját illeti, szegénységi bizonyítványnak számít, hogy negyvenöt perc alatt nem találták el az ellenfél kapuját. Ennek ellenére mégis vezetést szereztek: Šoltis ívelt szabadrúgását a megzavarodott Pavol Vavrík nyolc méterről Bernady megrökönyödésére saját kapujába fejelte. A gól után is folytatódott a puhóiak meddő fölénye.

Fordulást követően valamelyest megélénkült a ligetiek játéka, Krejčí két alkalommal is növelhette volna az előnyt, ám Bernady a helyén volt. A 70. percben kapu előtti kavarodást követően Bakoš került helyzetbe, keményen ütközött a magát nem kímélő Čobejjel. A hazai hálóőr véres arccal hagyta el a játékteret, az orvosok több öltéssel varrták össze a sebet. Röviddel később kisebb tűzijátékot rendezett a Matador, ám ismét megúszták a ligetiek. Sőt, gyors kontra végén Pinte Strakát szöktette, ő Suchánekhez továbbította a labdát, aki éles szögből a hálóba bombázott. Ez volt a gyenge színvonalú mérkőzés egyik legszebb akciója, melyben az egykori DAC-játékosok voltak a főszereplők. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a 2:0-s végeredményt, Papaj szabálytalankodott Krejčível szemben, a megítélt büntetőt maga a sértett biztosan értékesítette.

Štefan Zaťko alatt nagyon inog a kispad, Pavol Holeščák, a Matador menedzsere Dušan Libával közösen nézte a találkozót. Elképzelhető, hogy az év elején még Dunaszerdahelyen tevékenykedő tréner lesz Zaťko utódja.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK – Vladimír Weiss (Petržalka): „Örülök a győzelemnek, de elismerem, a játék képe alapján nem szolgáltunk rá ilyen nagyarányú sikerre. Ha ellenfelünk a korábbi meccseken is így futballozott volna, nem állna az utolsó helyen.”

Štefan Zaťko (Púchov): „Nagyon fáj a mai vereség. Sajnos, az utóbbi időben Fortuna istenasszony teljesen elpártolt tőlünk.”

Petržalka–Matador Púchov 3:0 (1:0)

Góllövők: Pavol Vavrík (33. – öngól), Suchánek (78.), Krejčí, (90. – 11-esből). Játékvezető: Vlk, 1900 néző. Sárga lap. Bakoš, Papaj. PETRŽALKA: Čobej (72. Kollár)–Burák, Borbély, Maixner, Ďurica–Pinte, Zárecký (57. Straka), J. Kozák (84. Mikulič), Šoltis–Suchánek, Krejčí. PÚCHOV: Bernady–Beliančin (67. Holčík), Brisuda, Pavol Vavrík, Čvirik (67. M. Nemec)–Papaj, Belák, Guľa, Jambor–Bakoš, Breška (58. Škripec).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?