Mečíř volt Wilander rémálma

A tenisz aranykora akkor volt, amikor ők fiatalok voltak, de Federer, Nadal és Djokovics játékát mindannyian szeretik nézni.

A tenisz aranykora akkor volt, amikor ők fiatalok voltak, de Federer, Nadal és Djokovics játékát mindannyian szeretik nézni. Pat Cash, Mats Wilander és Yannick Noah a ma esti (18.00) gálameccs előtt az újságírókkal is beszélgetett.

A Tennis Champions idei gáláját Cash és Wilander csatája nyitja meg, majd a cseh Petra Kvitová és a hazai Anna Karolína Schmiedlová játszik egy egyest. Ezt követi egy vegyes páros, melyben Kvitová párja az iráni Mansour Bahrami lesz, Schmiedlová oldalán pedig Yannick Noah lép pályára. Ha a gála is olyan jó hangulatú lesz, mint az azt megelőző sajtótájékoztató, akkor sok nevetésre van kilátás.

Milyen gyakran látják egymást – szólt a kérdés a három egykori klasszisnak. „Mi ketten Matsszal gyakran találkozunk, mert mindketten szakkommentátorként dolgozunk” – válaszolt Pat Cash, a zenei karrierjét is építgető Yannick Noah pedig közbevágott: „Mostanában ritkán látom Matst, mert már nem iszik. Bezzeg azelőtt folyton találkoztam vele!”

De nem maradt vicces megjegyzés nélkül a dopping témája sem. Pat Cash éppen arról beszélt, hogy a top 100 környékén lévő versenyzők számára nagy a kísértés, hogy tiltott szerekhez nyúljanak, főleg az évnek ebben a szakában, amikor ritkábbak az ellenőrzések. „Vannak olyan szerek, amelyek 24 óra alatt kiürülnek a szervezetből” – magyarázta Cash, mire két társa egyszerre kapta fel a fejét: „Tényleg? Az minket is érdekelne!”

Cash és Noah egyaránt egy-egy Grand Slam-győzelmet szerzett, Wilander nyolcszor nyert GS-tornát, de sosem diadalmaskodott Wimbledonban. 1988-ban is csak a negyeddöntőig jutott a londoni tornán, pedig előtte megnyerte az Australian Opent és a Roland Garrost is (utána pedig a US Opent is). A Grand Slam azonban nem jött össze neki, mert Wimbledonban a nyolc között kikapott Miloslav Mečířtől. „Ezt már megbocsátottam neki, de ugyanabban az évben kikaptam tőle Hamburgban és Rómában is az elődöntőben! Mečířzsel játszani rémálom volt számomra – idézte fel a régi párharcot Wilander, aki anno még tanácsot is kért, hogyan győzheti le nagy ellenfelét. – Megkérdeztem Henri Leconte-t, hogy mi a titka Mečíř ellen. Azt felelte: oda ütöm a labdát, ahol ő nincs!”

Az egykori klasszisok ma is rengeteg teniszt néznek a tévében, élvezik Federer, Nadal és Djokovics játékát. (Pat Cash megjegyezte, ő Ana Ivanovicsot is szereti nézni, akár minden nap...) A régi, változatosabb teniszt azonban mindannyian hiányolják kicsit. „A mi időnkben 9-10 játékos esélyesnek számított egy Grand Slam-torna előtt. Most mindig ugyanazok nyernek, és a játék is sokkal sematikusabb lett” – mutatott rá Pat Cash.

Yannick Noah pedig rövidre zárta: „Az volt az aranykor, amikor fiatalok voltunk!” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?