Matúš kapusként is debütált

<p>Dunaszerdahely. Sorozatban hatodik meccsén is nyeretlen maradt a DAC, mely a Senica elleni szombati párharcát kétgólos vereséggel (0:2), kettős emberhátrányban, mezőnyjátékossal a kapuban fejezte be.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pedig biztatóan kezdtek, az első negyedórában (főleg a bal szélen) több ízben is formás támadást vezettek a hazaiak. Úgy tűnt, az erdőhátiak tartanak ellenfelüktől.

„A dunaszerdahelyi csapat ugyan a mezőny végén kullog, de az utóbbi hetekben megkeserítette a bajnok Slovan és a zsolnaiak életét. Megnéztem a két meccsről készült videofelvételt, ezekből egyértelművé vált számomra, hogy egy jól szervezett csappattal kell ma megbirkóznunk” – indokolta a vendégek kezdeti óvatosságát a meccs utáni sajtótájékoztatón Eduard Pagáč, az FK Senica vezetőedzője.

Go, Senica, go!

Előbb a lelátón kerültek fölénybe Kóňáék. A tribünön ugyanis egy magányos vendégdrukker söröspohárral a kezében nagy hangerővel buzdította kedvenceit: Go, Senica, go! A hazai szurkolók meg sem kísérelték túlharsogni vagy megregulázni az ellentábor képviselőjét. Közben az ötösön őrző nélkül maradt Pavlík lövése szállt kapu fölé, majd Kalabiška lökete süvített el a bal kapufa mellett. Hudák hazaadása után Belic kis híján lemásolta a szlovák válogatott Ján Muchának a görögök elleni vb-selejtezőn bemutatott, gólt eredményező szarvashibáját.

A rakkolós Antunovics kapta az első sárga lapot a meccs 19. percében. Később Habánekkal ütközött, s a vendégek labdarúgója olyan szerencsétlenül esett, hogy cserélni kellett. „Ha így folytatja Goran, akkor csakhamar kiállítják” – vélekedett a várható forgatókönyvről az egyik hazai törzsszurkoló. Neki lett igaza. A 40. percben a DAC középpályása begyűjtötte második sárgáját, mehetett zuhanyozni.

Csatár a kapuban

Az első félidőben még nem tudott hasznot húzni emberelőnyéből a Senica. Az 58. percben azonban Tsoumou betalált, ezzel egyben véget ért a vendégek négyszázhárom perce tartó gólínsége. Két perccel később Kóňa lövése a lécen csattant, majd Tsoumou duplázhatott volna, de Belic a helyén volt. A DAC hálóőre a 72. percben a tizenhatos előtt utolsó emberként, elkaszálta az ellenfél játékosát, természetesen Pavlík játékvezető őt is kiállította. Mivel a sárga-kékek ezt megelőzően már mindhárom cserelehetőségüket kimerítették, mezőnyjátékos került a kapuba. Matúš, akit azért igazoltak le a dunaszerdahelyiek, hogy a Radványi-legénység offenzíváját erősítse, s Peter Majerník eltiltása után a védelem tengelyében állt csatasorba, ezen a találkozón a hálóőr szerepét is zokszó nélkül vállalta. Magára öltötte a tartalékkapus Pernecký 22-es számú mezét, kölcsönvette kesztyűit, sorfalat állított, s a szabadrúgást még kiütötte, de a kipattanó labdát Kóňa a hálóba vágta. Matúšt néhány másodperc alatt felavatták.

Radványi: mindenki látta, mi zajlott a pályán

A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek kétgólos előnyük birtokában elkönnyelműsködték a találkozó végét. „A lapokat ezúttal úgy osztották le, hogy a Senicának mindenáron győznie kellett. A vendégeknek a javuláshoz sikerélményre volt szükségük. Ehhez a DAC megfelelő ellenfélnek bizonyult. Aki ért a futballhoz, az látta, hogy valójában mi zajlott a pályán. Ellenfelünknek gratulálok a sikerhez. Tovább nincs mit hozzáfűznöm. Ha bármit mondanék, azért minden bizonnyal megbüntetnének” – foglalta csokorba tömören érzéseit Radványi Miklós, a csallóköziek vezetőedzője. A hazaiak trénerét nincs miért megbüntetni, de Antunovicsot és Belicet alighanem több meccsre szóló eltiltással sújtják. Helyzetüket ugyanis súlyosbítja, hogy mindketten immár visszaesőként kerülnek a fegyelmi bizottság elé… (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?