Sport

Matej Lipták: „A három pont a lényeg”

Pozsony | Jó hangulatban készül a szlovák női teniszválogatott a Németország elleni, ma kezdődő Fed-kupa-negyeddöntőre.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2014. február 8. 11:52

A párharc tétje a Világcsoport legjobb négy gárdája közé kerülés – és ez a tény mintha a németeket feszélyezte volna jobban a tegnapi pozsonyi sorsoláson, legalábbis a szlovák teniszezők, Dominika Cibulková (13. a világranglistán), Daniela Hantuchová (30.), Magdaléna Rybáriková (32.) és Jana Čepelová (82.) végig sokkal vidámabbak voltak.

A lényeges dolgokra természetesen azért ők is figyeltek: a ma 13.00-kor kezdődő negyeddöntőben előbb Cibulková lép pályára a németek második számú játékosa, Andrea Petkovic ellen (36.), majd a Hantuchová–Angelique Kerber (9.) meccs következik. Holnap előbb a két első számú játékos (Cibulková–Kerber) találkozik, ezután Hantuchová Petkoviccsal játszik, majd – ha szükséges – a párosok mérkőzése (Hantuchová, Rybáriková–Julia Görges, Anna-Lena Grönefeld) zárja a párharcot.

„A vendégek nevezése a várakozásnak megfelelően alakult. A meccsek sorrendje nem igazán számít, a lényeg, hogy szerezzünk három pontot – jelentette ki Matej Lipták, a szlovákok szövetségi kapitánya, aki Hantuchová szereplését a csapattal is megbeszélte. – De nem zárom ki, hogy a vasárnapi meccsek előtt cserélek.”

Taktikázni a németeknek is lesz lehetőségük (Cibulková például korábban azt nyilatkozta, az egyesben egyelőre nem szereplő Görges játéka nagyon nem fekszik neki), de Barbara Rittner kapitány szerint megjósolhatatlan, hogyan alakul a párharc. „Bármi megtörténhet. Petkovic jelenleg egyenletesebb teljesítményt nyújt, meglátjuk, helyesen döntöttem-e a nevezésekor” – mondta Rittner.

A legnagyobb érdeklődés a Cibulková–Kerber rangadót övezi. „Ez a meccs rólam fog szólni. Ha ellene lépek pályára, mindig én támadok, én vagyok az agresszívebb, ő pedig rengeteg labdát befut. A sydney-i meccs is erről szólt, jól játszottam, de két-három hiba miatt elvesztettem a találkozót. Remélem, most nem követek el ilyesmit. Úgy tudom, nagyon sok néző készül a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontba, ami feldob” – szögezte le az AusOpen-döntős Cibulková.

A két válogatott harmadszor találkozik egymással a sorozatban: 1994-ben a németek, 2003-ban a szlovákok nyertek. A párharc győztese az Ausztrália–Oroszország mérkőzés továbbjutójával találkozik az elődöntőben. (ot)


 

Önnek ajánljuk

„A pénz is számít, de az egészség fontosabb”

Magyarország–Ausztrália negyeddöntő a tévében

Az aszály és a pocok a legkártékonyabb ezen a nyáron

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?