Martina, az ismeretlen

Pozsony. Szlovákia messze nem az extrém sportok paradicsoma. Megszállottja azonban bőven akad. Például a görkorcsolyázók között. A korlátokról, terekről és lépcsőkről tavaly a megépített versenypályára (skatepark) is átvonulhattak a sportág hívei.

Pozsony. Szlovákia messze nem az extrém sportok paradicsoma. Megszállottja azonban bőven akad. Például a görkorcsolyázók között. A korlátokról, terekről és lépcsőkről tavaly a megépített versenypályára (skatepark) is átvonulhattak a sportág hívei. És akinek kedve volt, elindulhatott az öt versenyből álló első nem hivatalos szlovákiai bajnokságon, mely Sprite Xtreme Cup 2001 néven vált ismertté. Külön küzdöttek a gördeszkások és görkorcsolyázók.

Mindkét kategória három legjobbja vasárnap jutalomként Kuala Lumpurba repül, hogy részt vegyen az esztendő első XGames viadalán, ami egyben ázsiai selejtező az extrém sportok legnagyobb évi seregszemléjére. Ennek házigazdája Philadelphia, s egy biztos szlovákiai indulója már most van: Martina Svobodová tizennyolc éves pozsonyi gimnazista. Őt tartják a legismeretlenebb szlovákiai sportcsillagnak, világméretekben viszont az utcai görkocsolyázás legfényesebben tündöklő kiválósága. Versenyszámában tavaly és két éve is megnyerte a XGames-viadalt, s idén is címvédőként indul. A szerény fővárosi lány közben érettségire készül, s az sem bosszantja, hogy a Sprite Xtreme Cup 2001 sorozatban egyedüli lányként nem boldogult a csupa fiúkból álló hazai élmezőnnyel, s így most nem utazhat Malajziába. Tizenhárom éves kora óta áll a görkorcsolyán, és egy bécsi teremversenyen figyeltek fel rá. Leszerződtette a Rollerblade World Team, amelyben a világ tíz legjobb görko-risa versenyez. „Egy lány se képes az utcán olyasmiket művelni, mint Martina. A legjobb versenyzők is fejcsóválva kérdezik: hogyan lehetséges, hogy némely trükköt jobban tud, mint ők. Erre egyszerű a válasz: Martina a világ legjobb görkocsolyázónője” – áll a www.rollerblade-com című internetes honlapon a nálunk ismeretlen, csendes pozsonyi lányról. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?