Martin Gregor a kiszemelt jelölt

Pozsony. Vojtěch Mareš vezetőedző harmadik kísérlete sem járt sikerrel. Szlovákia női kézilabda-válogatottja csak harmadik lett a kielcei vb-selejtezőben, ezzel szertefoszlottak továbbjutási esélyei, s nem lehet ott a soron következő világbajnokságon.

Pozsony. Vojtěch Mareš vezetőedző harmadik kísérlete sem járt sikerrel. Szlovákia női kézilabda-válogatottja csak harmadik lett a kielcei vb-selejtezőben, ezzel szertefoszlottak továbbjutási esélyei, s nem lehet ott a soron következő világbajnokságon. A cseh vezetőedző december végéig marad a válogatottnál, lehetséges utódát már ki is jelölték. Martin Gregor, a 21 éven aluli férfiválogatott mestere veheti át a nemzeti csapatot, ha január nyolcadikán a szövetség tanácsa rábólint a javaslatra. Az eperjesi Gregor legutóbb a nyolcvanas években vezetett női csapatot, az akkori híres ZVL Prešovval két bajnoki címet (1986, 1987) szerzett. Az elmúlt években a Sečovce és az 1. MHK Košice kispadján ült. Ezért szakmai körökben némi meglepetést keltett, hogy nem Dušan Daniš, a nagymihályiak edzője foglalhatja el Mareš megüresedett helyét. „A korábbi évek rossz döntéseit akartam elkerülni, amikor a versenypályázat mellőzése mellett döntöttünk. Lehet vitatkozni a jelölt személyén, de annyit elmondhatok, hogy a női vonalon is mind több férfikézilabda-elem jelenik meg a játékban, amit a magyarországi Eb-n látottak is igazolnak” – indokolta a választást Pavol Derfényi, a szlovák szövetség elnöke.

Mareš edző jelenléte lehetőséget adott a lengyelországi selejtezőtorna értékelésére is. „Már a felkészülés során fennakadások adódtak. A nevezett 18 játékosból csak 12-en vállalták a szereplést. S a gondok tovább kísértek bennünket, mindvégig sorainkba költözött a görcsös akarás, és hiányzott a könnyedség. Nem a játékstílussal volt baj, mert rendre túljutottunk az ellenfelek védelmén, de utána a helyzetek gyakran kimaradtak, s ez megbosszulta magát. Hatalmas volt a játékosmozgás a keretben, az elmúlt két év során tizenhárman távoztak, közülük hatan átlövők voltak, vagyis a mai kézilabda meghatározó posztján kézilabdáztak. Nem könnyű ilyen vérveszteséget pótolni. Mégis azt állítom, van játékerő a csapatban, ám ameddig képtelen kiverni a rangosabb ellenfeleket, nem juthat ki a világversenyekre.”

Azt sem titkolta a cseh szakember, hogy mit csinálna másképpen, ha folytatná a csapatnál. „Valószínűleg határozottabban lépnék fel, amikor sorra mondják le a válogatottságot. Nem adnák már esélyt olyanoknak, akik fiatalon jutottak szóhoz, de nem bizonyítottak. Nyárra is összehívnám a keretet, ha már máskor nem találkozhatunk. S azt sem engedném meg, hogy a felkészülés időszakában visszamenjenek a játékosok a klubjukba, mert ott teljesen más munkát végeztek, s nem a vb-selejtezőre csiszolták a formájukat.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?