Már Pintér is kritizál!

<p>Megnéztük az NB I tavaszi szezonjának rangadóját. Bár ne tettük volna.</p>

KISS TIBOR NOÉ

„Megint a mentalitással volt bajunk” – foglalta össze véleményét játékosainak teljesítményéről Selymes Tibor, a Kaposvár vezetőedzője. Csapata csak 0:0-s döntetlenre volt képes a Paks ellen. A Rákóczinak lassan leáldozik, a gárda ebben az idényben mindössze két bajnokit tudott megnyerni, az utolsó kilenc fellépése közül pedig egyet sem. A somogyiak hét pontra vannak lemaradva a biztos bentmaradást jelentő helyen álló Pakstól, s ha tényleg a focisták mentalitásával van probléma, akkor sok esélyük a későbbiekben sem lesz. S bár nem szoktunk mindenáron az idegenlégiósok jelenléte ellen tiltakozni, azért jegyezzük meg, hogy a Kaposvár jelenlegi keretében a magyaron kívül tizenkét különböző nemzetiség (ghánai, francia, román, kongói, észt, szerb, kameruni, belga, szenegáli, horvát, gambiai, szlovén) futballistái képviseltetik magukat. Hogy ők sokat nem tesznek hozzá a színvonalhoz, az biztos. Érdekesség, hogy a Rákóczi a 2004-es feljutása óta sorozatban a tizedik idényét tölti az NB I-ben, és korábban többször is a mezőny első felében végzett, a legkiugróbb eredményt 2008-ban érte el, amikor hatodik helyen zárt.

Jobb a hangulat a budapesti zöld-fehéreknél, a Ferencváros az ötödik meccsét végre megnyerte idén tavasszal. Különösen Thomas Doll örülhetett ennek, a német tréner korábban negatív rekordot döntött a Fradinál – soha nem volt még olyan edzője az FTC-nek, aki az első négy bajnokiján nyeretlen maradt volna. „Azt gondolom, maradjunk a földön” – kommentálta a Pápa elleni 4:0-s győzelmet az edző, s a szokatlan realitásérzék a mérkőzést látva érthető. A Pápa játékosai olyan antifutballt mutattak be, amelyre még ebben a silány minőségű NB I-ben is csak ritkán akad példa. Tóth Bálint, a pápaiak edzője egyenesen NB III-as szintről beszélt a látottak után. Majd keményen bírálta a futballistákat is (mondatait az ulloi129.hu alapján közöljük): „A magyar játékosok nem veszik fel, ha az edző megdöglik, kirúgják. Egy ilyen kerettel három fronton nem lehet harcolni. A magyar játékosok mentalitása borzalmas. Olyan a társadalom, hogy ilyen emberek nőnek fel.” Majd még hozzátette, hogy „az öltözőben azt mondják, hogy ez a hatvannégy éves öreg szatyor ne dumáljon”.

Nem mintha a magyar bajnokság legnagyobb rangadóján parádés focit láthattunk volna. Távolról sem. Pedig ott borongott mindenki a VIP-szektorban: doktor Schmitt, Orbán, Berzi, Kovács Ferenc, Mészáros Lőrinc. A Videoton–Debrecen mérkőzés 1:2-vel ért véget, győzelmével a DVSC 10 ponttal ellépett a Videotontól, s ez nyolc fordulóval a szezon zárása előtt behozhatatlannak tűnik.

Az első félidőben viszont kabaréjelenetek sokaságán mulathattunk. Az első debreceni gól például úgy született meg, hogy Novakovics kirúgása egyszerűen átpattant a Vidi belső védőinek feje fölött. Pedig nem akárkikről beszélünk: Juhász Roland 79-szeres magyar, Marco Caneira pedig 25-szörös portugál válogatott… De említhetnénk egy szöglet utáni jelenetet is, amelyet a találkozó kommentátora kénytelen volt a következőképpen összegezni: „elcsúszik egy védő, aztán valaki lukat rúg, majd Caneira eltöri a labdát”. A nagy derbiről mindent elmond, hogy még Pintér Attila is kritikusan nyilatkozott még a szünetben: „Adósak a játékosok a teljesítménnyel – nem a mai mérkőzésre gondolok, hanem összességében” – jelentette ki a válogatott szövetségi kapitánya, és ez nem sok jót jelent a jövőre nézve. Pedig őt aztán nem vádolhatjuk azzal, hogy folyton a magyar focit szapulja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?