Már nem utolsók a szenciek

A szenci csapat már nem sereghajtó: pénteken Pintéék legyőzték a Dubnicát, a trencséniek pedig nem sok vizet zavartak Nagyszombatban, a 6:0-ás vereség után immár Rob McDonald együttese zárja a Corgoň Liga táblázatát.

Kolbas (balra) és Čišovský a Košice–Artmedia (0:1) mérkőzésen. A kassaiak első hazai vereségüket szenvedték el az idényben. SITA-felvételA Spartakot az utóbbi időben sokat kritizálták a gyenge második félidei teljesítménye miatt, a Trenčín ellen erre már aztán nem adtak okot: az első félidőben két, a másodikban négy gólt lőttek a veszélytelen vendégeknek. A trencséniek most már tényleg aggódhatnak – a szezon elején sokkal merészebb álmokat dédelgető Rob McDonald edző el is ismerte, játékosai olyanok voltak a pályán, mint kisfiúk a férfiak között.

A Trenčín mellett az aranyosmarótiaknak sincs sok okuk az örömre – a ViOn utoljára 11 fordulóval ezelőtt győzött, épp a besztercebányaiak ellen, most azonban a Dukla bizonyult jobbnak.

Az újonc lassan, de biztosan egyre közelebb kerül a táblázat legalsó helyéhez, s ha a téli szünetben nem tud újítani, erősíteni, csak a kiesés elleni harc várhat rá tavasszal.

Kassán a hétvégéig még egyetlen vendégcsapat sem tudott győzni az ősszel, szombaton azonban az az Artmedia látogatott a Csermely-völgybe, amely a legjobb idegenbeli mutatókkal büszkélkedhet. Bár a kassaiaknak sok helyzetük volt, a három pont végül mégis a Ligetbe vándorolt – köszönhetően Čišovský látványos ollózásának, amelyet Putnocký kapus is csak tehetetlenül nézett.

A rózsahegyiek immár négy meccs óta nem tudnak nyerni otthon – a Slovan ellen még döntetlenezni sem tudtak. A szögletarány ugyan 12:1 volt a Ružomberok javára, de ez volt az egyetlen mutató, amiben kitűntek a hazaiak. A Slovan edzője abban bízik a trencséni és a rózsahegyi idegenbeli győzelem után hosszú jó sorozat vár az égszínkékekre, az utolsó őszi fordulóban a mindig parázs hangulatú derbin a kassaiakat fogadják.

A táblázat élén egyelőre az Artmedia áll, hogy meddig, az a ma esti Žilina–Nitra találkozó kimenetelétől is függ. A nyitraiak ugyan remekül kezdték a bajnokságot, de már vissza-süllyedtek a középmezőnybe, így mindenképp nagy meglepetés volna, ha borsot törnének a bajnok orra alá. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?