Már korábban megegyeztek

Egy héttel ezelőtt Peter Šťastný a szlovák jégkorong-válogatott főmenedzsere teljesen váratlanul bejelentette, hogy a szeptemberi Világkupán Ján Filc irányítja majd az együttest. Az ismert trénerrel tegnap beszélgettünk.

Egy héttel ezelőtt Peter Šťastný a szlovák jégkorong-válogatott főmenedzsere teljesen váratlanul bejelentette, hogy a szeptemberi Világkupán Ján Filc irányítja majd az együttest. Az ismert trénerrel tegnap beszélgettünk.

Miért éppen Peter Šťastný közölte ezt az újságírókkal?

Ő a gárda főmenedzsere, s ő tárgyal majd a tengerentúli korongozókkal. Különben én már az év elején megállapodtam a szövetség illetékeseivel, akik úgy döntöttek, hogy a Világkupára 14 tagú szakvezetést jelölnek ki.

Mit szólt mindehhez a válogatott jelenlegi trénere, František Hossa?

Az ő szerződése a világbajnokság végéig szól, nekünk pedig már május közepén el kell küldenünk a Világkupa-nevezést, s addig még beszélni szeretnék minden kiszemelt játékossal. Nagyon jó a kapcsolatom Hossával, s több mint valószínű, ő lesz az egyik segítőm.

Hány játékos utazhat a Világkupára?

Huszonhat, de csak húszat lehet nevezni egy-egy meccsre. A viadalt természetesen az NHL szabályai szerint bonyolítják majd le, s valamennyi csapat legjobbjait küldi jégre.

Mikor kezdődik a Világkupa-felkészülés?

Augusztus tizenkilencedikén Pozsonyban, három nappal később az Ondrej Nepela Téli Stadionban a svédek ellen játszunk barátságos meccset. Majd huszönötödikén repülünk a tengerentúlra, ahol 28-án a kanadaiak, egy nappal később az oroszok ellen lesz a főpróba. Szeptember elsején a juharlevelesek ellen vívjuk első Világkupa-mérkőzésünket, ezt követően az amerikaiak és az oroszok következnek.

Mivel lenne elégedett?

Örülnék, ha továbbjutnánk a csoportból, aztán pedig már minden előfordulhat.

Nem okoz-e problémát, hogy a nyár végén kerül sor a Világkupára?

A feltételek mindenkinek egyformák, a profiknak szeptemberben is helyt kell állniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?