Már dobogós a DAC

<p>A DAC 2:1-re nyert Nagymihályban a labdarúgó Fortuna Liga 10. fordulójában, és feljött a harmadik helyre. Zsinórban harmadszor győztek a sárga-kékek, akik szombaton a listavezető nagyszombati Spartak otthonában lépnek pályára.</p>

Nagy iramban kezdődött a meccs, a tizedik percben egy hazai szöglet után az elmélázó Šatka és Macej kapus mellett Sulley fejelt a hálóba – 1:0. Fölényben futballoztak a vendéglátók, de a nyáron éppen Nagymihályról érkezett Macej a helyén volt. A dunaszerdahelyiek is próbálkoztak, Čmelík passza után Pačinda lövését hárította Kira. A félidő hajrájában egyenlített a DAC: Carrillo gyenge hazaadására Pačinda lecsapott, és biztosan lőtt a kapuba – 1:1. Marco Rossi látta, hogy a középpályán akadozik a gépezet, ezért a szünetben Simon Pambou helyett a jobban védekező Ľuptákot küldte be.

A fordulást követően is a küzdelem dominált, a nagymihályiak többet támadtak, ám a DAC akciói veszélyesebbek voltak. A 71. percben megszületett a dunaszerdahelyiek győztes gólja: Kira kapus oldalra öklözött egy beadást, a labda Eric Davishoz került, a panamai balhátvéd nem teketóriázott, és 18 méterről éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot – 1:2. Gyönyörű találat volt. Ezután elkeseredetten rohamoztak a vendéglátók, de csak egy lehetőségük akadt, Sulley próbálkozását Macej bravúrosan lábbal védte. A hajrában taktikusan futballozva megőrizte előnyét a DAC, amelyet 130 lelkes szurkoló kísért el Nagymihályba.

„Ez a mérkőzés nem hozott szép és látványos focit, szinte helyzet nélkül sikerült nyernünk. Az egyetlen komoly lehetőségünk Pači (Pačinda) előtt adódott, ám a hazai kapus hárított. Az első gólunk az egyik hazai védő szarvashibája után esett, amit Pači remekül kihasznált, megköszönve az ajándék labdát. A második találatunk pedig egyértelműen szépségdíjat érdemelne, Davis éles szögből parádésan lőtt a sarokba. Az első félidőben a nagymihályiak megtalálták a rést a középpályán, így fölényben játszottak, de a szünetben Marco Rossi orvosolta a problémát – értékelte a mérkőzést lapunknak Vida Kristopher, a DAC 22 éves magyarországi szélsője. – Végigharcoltuk a küzdelmes meccset, amelyen elsősorban a három pont begyűjtésére összpontosítottunk. Nagyon örülök, hogy ez sikerült, így sorozatban már három győzelemnél tartunk. Sajnos, ezúttal akadozott a támadójátékunk, próbálkoztunk, de ezúttal nem tudtunk olyan formás akciókat vezetni, mint a korábbi meccseken. Önbizalom szempontjából is jól jött ez a siker a szombati, a listavezető nagyszombatiak elleni derbi előtt. Igaz, előtte még szerdán vár ránk egy kupameccs.”

„Érdekes, jó iramú meccs volt, amelyen mindkét csapat játszani akarta a futballt. A hazaiak jobban kezdték a találkozót, Žofčák és Turík okozta nekünk a legnagyobb fejtörést. A szünetben taktikai cserét hajtottam végre, a sárga lapot kapott Simon helyett Ľuptákot küldtem be, míg Kalmárt feljebb toltam – nyilatkozta Marco Rossi, a DAC vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Az első gólunk az ellenfél ajándéka volt, melyet Pačinda értékesített, a második pedig Davis zseniális találatából született. Megérdemelten nyertünk, a szurkolóink pedig ilyen messze is nagyon szép számban elkísértek bennünket, és most is kilencven percen keresztül szurkoltak. Köszönet érte.”

Anton Šoltis, a nagymihályiak szakvezetője így látta a mérkőzést: „Jobbak voltunk, mégis kikaptunk. A dunaszerdahelyiek ellentámadásokra játszottak, könnyelműségeinket azonban sikerült kihasználniuk. Mindkét óriási hibát vétő játékosom elnézést kért a bakiért, a fiúknak nem is tudok semmit felróni, mert szívvel futballoztak a minőségi játékot bemutató ellenféllel szemben. A döntetlen igazságosabb lett volna.”

A DAC szerdán (16.00) a IV. ligás nyitrakörtvélyesi (Hrušovany) csapat otthonában szerepel Slovnaft Cup-mérkőzésen, szombaton (17.15) pedig az éllovas nagyszombati Spartak vendége lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?