Már csak három hokis pályázik a Tripla Arany Klub-tagságra

Vancouver |

<p>Már csak három jégkorongozó, a kanadai Eric Staal, a finn Jere Lehtinen és a szlovák Miroslav Šatan pályázhat a vancouveri téli olimpián arra, hogy tagja legyen a sportág elitjét jelentő Tripla Arany Klubnak.</p>

Már csak három jégkorongozó, a kanadai Eric Staal, a finn Jere Lehtinen és a szlovák Miroslav Šatan pályázhat a vancouveri téli olimpián arra, hogy tagja legyen a sportág elitjét jelentő Tripla Arany Klubnak, vagyis elmondhassa magáról, hogy ötkarikás aranyérme mellett van világbajnoki címe és Stanley Kupa-győzelme is.

A nemzetközi szövetség (IIHF) közleménye kitér rá, a negyeddöntős búcsú miatt az orosz Szergej Fjodorovnak és Ilja Brizgalovnak, valamint a cseh Pavel Kubinának és Josef Vasiceknek elszállt a reménye, hogy idén bekerüljön a társaságba.

A vb-k 1930 óta íródó történetében több mint 15 ezer, a Stanley Kupában 1893 óta több mint 9 ezer, míg az olimpián 1920 óta több mint 4 ezer hokis próbált meg bajnok lenni, ám csak 22 játékos tudott eddig mind a három címből begyűjteni.

A Tripla Arany Klub tagjai:
Tomas Jönsson (svéd), Mats Na:slund (svéd), Hakan Loob (svéd), Valerij Kamenszkij (orosz), Alekszej Guszarov (orosz), Peter Forsberg (svéd), Vjacseszlav Fetyiszov (orosz), Igor Larionov (orosz), Alekszandr Mogilnij (orosz), Vlagyimir Malahov (orosz), Rob Blake (kanadai), Joe Sakic (kanadai), Brendan Shanahan (kanadai), Scott Niedermayer (kanadai), Jaromir Jagr (cseh), Jiri Slegr (cseh), Nicklas Lidström (svéd), Fredrik Modin (svéd), Chris Pronger (kanadai), Niklas Kronwall (svéd), Henrik Zetterberg (svéd), Mikael Samuelsson (svéd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?