Már csak a csoda segíthet?

Budapest/Hearts. Ma 20 óra 45 perctől a skót Hearts otthonában lép pályára az FTC labdarúgócsapata. Kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy a magyar együttes továbbjusson az UEFA-kupa A-csoportjából.
Ehhez arra van szükség, hogy Lipcseiék három góllal győzzenek, a Feyenoord pedig eggyel nyerjen Baselben.

Budapest/Hearts. Ma 20 óra 45 perctől a skót Hearts otthonában lép pályára az FTC labdarúgócsapata. Kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy a magyar együttes továbbjusson az UEFA-kupa A-csoportjából.

Ehhez arra van szükség, hogy Lipcseiék három góllal győzzenek, a Feyenoord pedig eggyel nyerjen Baselben. László Csaba vezetőedző tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk. „A legszebb az lenne, ha 3:0-ás győzelmet aratnánk, de ez nagyon nehéz lesz. Minimum négy pont megszerzését terveztük, jelenleg pedig csak egy van. Ami a továbbjutást illeti: nem a saját kezünkben van a sorsunk. Bízom benne, hogy a másik összecsapáson a hollandok sportszerűek lesznek, és begyűjtik a három pontot.”

Nem lesz egyszerű a skótok kapujába találni. A Hearts ősszel mindössze két gólt kapott hazai bajnoki meccsein. „Sajátságos, hogy még otthonukban is tizenegy emberrel védekeznek, és az ellentámadásokra építenek. A Basel ellen is ennek köszönhetően tudtak diadalmaskodni. Hatékony védekezésük feltörése nehéz feladat lesz. Ne feledjük, három pontjuk van, így akár tovább is juthatnak” – mondta lapunknak László.

Mint ismeretes, a Fradiból különféle okok miatt hiányzik Vágner, Botis és Kapic. Bajevszki kisebb sérüléssel bajlódik, de valószínűleg pályára léphet. Hosszú idő után Szkukalek Igor is helyet kapott az utazó, 18 fős keretben. Erre ebben az idényben nemzetközi kupameccsen csak a Tirana elleni BL-selejtezőben volt példa. Akkor is kispadon ült a nemesócsai származású középpályás.

A szigetországi csapat hazája bajnokságában a hatodik helyen áll. John Robertson szakvezető nem tett le a továbbjutásról, és bízik benne, ha nagy csatában is, de legyűrik a Ferencvárost. A mérkőzés játékvezetője a grúz Paniashvili lesz. (pll)

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK

HEARTS: Gordon–Neilson, Pressley, Webster, McAllister–Hartley, Kisnorbo, Wyness, Hamill–De Vries, Pereira.

FERENCVÁROS: Szűcs–Vukmir, Gyepes, Balog–Zavadszky, Rósa, Lipcsei, Huszti–Tőzsér–Bajevszki, Sowunmi. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?