Magyarországon folytatja?

Vágsellye. Keveset hallottunk az utóbbi időben Flaska Mónikáról, a vágsellyei bajnokcsapat 26 esztendős kézilabdázójáról. A sokszoros válogatott jobbszélső sérülés miatt közel egy hónapig nem léphetett pályára.

Flaska Mónika (középen) akció közbenSomogyi Tibor felvétele Mi okozta a hosszú kényszerpihenőt?

Már régóta fájt a vállam, gyakran összeszorított fogakkal játszottam. A Nagymihályban rendezett bajnokin kiújult a sérülésem, olyan fájdalmaim voltak, hogy nem folytathattam a mérkőzést. Tíz napig egyáltalán nem gyakorolhattam, utána elkezdhettem az egyéni edzéseket. Hétfőtől már teljes intenzitással a többiekkel tréningezem, valószínűleg szombaton, a Partizánske otthonában térek viszsza a játéktérre.Sérülésed miatt kimaradtál a válogatottból.

Amikor Viera Zaťková a nevezést készítette, még nem voltam rendben, így nem lepett meg, hogy kimaradtam a jövő heti Szlovák Nagydíjra készülő keretből. Remélem, hamarosan ismét felölthetem magamra a címeres mezt. Játékommal igazolni akarom, hogy ott a helyem a legjobbak között.Mi az oka annak, hogy a hazai pontvadászatban simán nyeritek a találkozókat, míg az európai kupákban rendre elbuktok?

Az igazat megvallva, az Extraligában nincs komoly riválisunk, bár ellenünk minden csapat kétszeres erőbedobással küzd. Viszont a nemzetközi porondon lényegesen nehezebb a dolgunk, hiszen ellenfeleinknél általában az idegenlégiósok viszik a prímet, például a dán Frederikshavn együttesében nyolc vendégmunkás szerepelt. Nálunk meg éppen fordított a helyzet, kulcsembereink külföldre távoznak, mint nyáron Vlčková és Dubajová. Szlovákiában nem találunk olyan játékosokat, akik pótolni tudnák őket, a légiósok pedig sokba kerülnének. ĺgy aztán évről évre gyengébbek vagyunk.

Ennek ellenére a litván és a dán csapat egyáltalán nem tűnt legyőzhetetlennek.

A Vilnius elleni Bajnokok Ligája-párharcban a szerencsével is hadilábon álltunk, az EHF Kupában viszont egyértelműen leszerepeltünk. Nagyon rosszul játszottunk a Frederikshavnnal vívott találkozókon.Jövőre a férfiakhoz hasonlóan, a nőknél is beindul a cseh–szlovák bajnokság.

Nem várok nagy színvonalemelkedést, mert a cseh női kézilabdaligában szereplő együttesek nem képviselnek jelentős játékerőt. Az előkészületi mérkőzéseken általában simán verjük az ottani élcsapatokat.Szerződésed június végén lejár, hogyan tovább?

Tizenhárom esztendős koromtól Vágsellyén játszom, ha megfelelő külföldi ajánlatot kapnék, egyáltalán nem haboznék. Nagyon szívesen folytatnám pályafutásomat Magyarországon...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?