Magyarok nélkül a kűrben

<p>Hamar véget ért a magyar versenyzők számára a budapesti műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság: sem a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtánckettős, sem Forgó Kristóf nem jutott be a kűrbe. A közönség azonban mindhármukat láthatja még a vasárnapi gálán. Kiküldött munkatársunktól.</p>

„Könnybe lábadt a szemem”Turócziéknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál: az egyes szám jutott nekik. S bár ennek a rajtszámnak is megvoltak az előnyei (a rövidprogramot minden pár ugyanazon a vonalon korcsolyázza, így az jár jól, aki közvetlenül jégfelújítás után léphet jégre), ha később kerülnek sorra, az talán pont annyit emelt volna a pontszámukon, hogy bekerüljenek a kűrbe. A magyar kettős ugyanis a 21. helyen végzett, míg a szabadprogramba a legjobb húsz pár kerül… Turócziék 1,95 ponttal maradtak le a tegnap lapzárta után véget ért kűrről. „Szerintem mi mindent megtettünk. A kötelező táncra (a rövidprogramba kötelezően bele kell építeni az egyik kötelező tánc lépéseit, ebben a szezonban ez a finnstep – a szerk. megj.) hármas, illetve kettes nehézségi fokot kaptunk, ez elég jónak számít. Nagyon örülünk neki, mert itt lehet a legtöbb pontot veszíteni. Elégedettek voltunk, és az edzőink is nagyon megdicsértek” – mondta a jégről lejövet Turóczi Dóra. Partnere is egyetértett vele: „Jobban sikerült a program, mint az edzéseken. Nagyon odafigyeltünk az előadásmódra is, de ez nem volt nehéz, ilyen közönség mellett!” A Syma csarnok ugyan nem telt meg, de aki ott volt, az úgy szurkolt a magyar kettősnek, hogy majdnem felborultak a mobillelátók. „Sejtettük, hogy jó lesz itthon korcsolyázni, de erre nem számítottunk. Már a becsúszásnál olyan őrjöngés fogadott minket, hogy kicsit könnybe lábadt a szemem” – vallotta be Turóczi Dóra. A fergeteges hangulat a gálán is garantált, a hazai jégtáncosok ugyanis vélhetően a Csárdáskirálynő-kűrjüket adják majd elő, ha már a versenyben nem mutathatták be. „Jól éreztem magam a jégen”A férfiaknál Forgó Kristóf egy nagyszerű tripla toeloop-tripla toeloop kombinációval indított, de miután a flipet leszimplázta, már a hibátlan dupla axelje sem lehetett elég a továbbjutáshoz. „Nem tudom, mi volt a gond a flippel, a bemelegítésnél sikerült, és edzéseken is jól ment. Valószínűleg a tapasztalatlanság mutatkozott meg, mégis csak jobban izgultam, mint máskor. Annak örülök, hogy a másik két ugráselemem jól sikerült – nyilatkozta a 20 éves korcsolyázó, akinek sok energiát adott a hazai közönség. – Ekkora szurkolásra nem is számítottam, de nagyon jól éreztem magam a jégen ennek köszönhetően.”  A magyar műkorcsolyázó végül a 30. helyen zárta a rövidprogramot, s jól érezte magát a nagyok között. „Változó, hogy ki hogyan viszonyul a kisebb országok fiatal versenyzőihez. Az orosz Makszim Kovtun például mindenkivel lekezelt az öltözőben, de van, aki csak előre néz, és nem foglalkozik másokkal. Általában azonban mindenki nagyon barátságos volt” – osztotta meg élményeit lapunkkal Forgó Kristóf, aki szintén fel fog lépni a gálán, bár, mint nevetve elárulta, programjával még nem készült el teljesen: „Annyira a versenyre koncentráltunk, hogy a gálával nem foglalkoztunk. Az viszont biztos, hogy magyar zenére fogok korizni, így jobban meg tudom mutatni a saját egyéniségemet. Remélem, jól fog sikerülni.”  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?