Orosz háziverseny a nőknél

Stockholm |

<p>Az orosz bajnokságon erősebb a mezőny, mint az Eb-n, de az Eb-nek nagyobb a jelentősége, ezért mentálisan nehezebb verseny &ndash;&nbsp; állapította meg a női rövidprogram első három helyezettje a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságon.&nbsp;</p>

A rövidprogram után az élete első Eb-jén szereplő az orosz Jelena Ragyionova vezet, honfitársa, Jelizaveta Tuktamiseva áll a második helyen, a harmadik hely pedig a szintén orosz Anna Pogorilajáé.

„Az orosz bajnokságon nagyobb a konkurencia, de ott már négyszer versenyeztem, ismerős a környezet, míg ez az első Eb-m, érzem a felelősség súlyát. A hazai bajnokságon szerzett aranyérem természetesen önbizalmat adott” – nyilatkozta az éllovas, aki energikus, spanyol ritmusokra összeállított rövidprogramjában tripla lutz, tripla toeloop kombinációt, tripla rittbergert és dupla Axelt ugrott, és 70,46 ponttal vezeti a mezőnyt.

Tuktamiseva egy örök klasszikussal, Ravel Bolerójával varázsolta el a közönséget, produkciója 69,02 pontot ért. „Nagyon szeretem ezt a zenét, illik az egyéniségemhez, de most nem tudtam magam annyira beleélni magam, mert egy kicsit halk volt. Remélem, a kűrben már nem lesz ilyen problémám” – mondta a 2013-as Eb bronzérmese, akit előzetesen a verseny legnagyobb favoritjának tartottak.

A harmadik orosz versenyző, Anna Pogorilaja 66,10 ponttal a harmadik helyen áll. „Számomra minden verseny megjósolhatatlan, ahogy az országos bajnokságon, úgy az Eb-n is igyekszem jól teljesíteni” – mondta Pogorilaja, aki vb-n már jégre lépett, de Európa-bajnokságon most szerepel először.

A szlovák Nicole Rajičová hibátlan rövidprogramot futott, és a rövidprogram után a nyolcadik. Jól sikerült a tripla lutz, dupla toeloop kombinációja, a tripla rittbergere és a dupla axelje is. „Minden nagyon jól ment. Nem is izgultam, inkább örömmel vártam a versenyt. Jó volt a felkészülésem, és pont úgy korcsolyáztam, ahogyan edzésen. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Rajičová.

Tóth Ivett élete első Európa-bajnokságán nem tudott hibátlanul teljesíteni. Már a bemelegítésnél szenvedett a flippel, s végül el is esett belőle. Ezután a kombinációja csak dupla-dupla lett, ami nem megengedett (legalább az egyik ugrásnak triplának kell lennie), így ezzel is sok pontot vesztett. „Nem sikerült kihozni magamból a legtöbbet. Izgultam is, ez lehetett a probléma a flipnél. De ez az első nagy versenyem a felnőttek között, dolgozunk tovább, és remélem, hogy lesz ez még jobb is” – mondta a 16 éves magyar korcsolyázó, aki a 33. helyen végzett.

Tóth Ivett edzője a 2004-es Európa-bajnok, Sebestyén Júlia. „Nagyon jó vele együtt dolgozni – jelentette ki Ivett. – Mivel Juli technikai specialista is, egyből tudja mondani a gyakorlásoknál, mi mennyit ér. Szigorú edző, mindent megkövetel, de egyúttal nagyon kedves is.” 

Kiküldött munkatársunktól 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?