Magyar bronzérem

Budapest. Túltette magát a szombati súlyos vereségen, és megszerezte a bronzérmet a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután tegnap legyőzte Ororszországot. A torna gólkirálynője Radulovics Bojana lett. A kontinensviadalon a norvég lányok végeztek az élen.

Keményen, és sikeresen küzdöttek a magyar lányok az oroszok elleni bronzmérkőzésenReuters-felvételDÖNTŐ: Norvégia–Dánia 27:25 (11:11). Nagy csatában diadalmaskodtak a norvégok

A 3. HELYÉRT: Magyarország–Oroszország 29:25 (14:13), legeredményesebbek: Radulovics 12/5, Ferling és Mehlmann 4-4, ill. Turej 7/3. 6500 néző. Remekül védekezett a bronzmeccs elején a magyar csapat, amely a jelek szerint kiheverte a szombati „norvég-sokkot“, s a gólkirálynői címre esélyes Radulovics két találatával és Pálinger védéseivel ellépett 3:1-re. Majd felzárkóztak az oroszok és felváltva vezettek a csapatok. Feltűnő volt, hogy Balogh mennyire nem képes tartani emberét, Dolgihot, illetve Turejt, így az amúgy átlövő Mehlmann lett a jobbszélső. A győri játékos meghálálta a bizalmat. A fordulás után Pálinger kétszer is védett, igaz, egyszer a kipattanót belőtték a vendégek, majd Görbicz lett az irányító Ferling helyett. Tóthot mezráncigálás miatt kiállították, és a 20 esztendős Turej révén fordított az orosz csapat. Ez a helyzet nem tartott sokáig, mert Rvacseva is büntetést kapott, s a magyarok 5:1-es sorozatot produkáltak. A hajrá nagyon kemény és olykor durva küzdelmet hozott. A nagytestű oroszok jól használták ki fizikai fölényüket, és megkezdték a felzárkózást. Ekkor jött Radulovics értékesített hétméterese. Bodnyeva ugyan még szépített, de már nem maradt idő a fordításra.

A magyarok túltették magukat a dánok és a norvégok elleni fájó vereségen, most jól tartották magukat, és kiválóan verték vissza az oroszok próbálkozásait. Megérdemelt a bronzérem, noha a játékosok az Eb előtt és első hete után még az aranyérmet kívánták.

Kiss Szilárd, a magyar csapat szövetségi kapitánya: „Először is szeretném hangsúlyozni, nem rossz eredmény a harmadik hely! A tornán két vereséget szenvedtünk, és éppen a két finalistától. A szombati, norvégok elleni kudarcban az volt a fájó, hogy kikapni lehet, de nem így. Este aztán megbeszéltem a játékosokkal, mi a teendő, és kértem őket, töröljék ki a saját szótárukból azt a szót, hogy feladni. Most nem is adtuk fel. Amint változott az oroszok hadrendje, mi is követtük őket, és akik éppen a pályán voltak, jól oldották meg feladatukat. Fontos volt, hogy a védelem szinte végig stabilan állt, és nem roppant össze a nagy orosz nyomás és fizikai fölény alatt. Az aranyérmet szerettük volna itthon tartani, de a bronzéremnek is örülni lehet.”

Jevgenyij Trefilov, az orosz együttes edzője: „Elszántak voltak a magyarok, és jobbak akarták a győzelmet, mint mi.”

Az elődöntőben: Norvégia–Magyarország 44:29 (21:16), legeredményesebbek: Harsaker 9, Hammerseng és Hilmo 6-6, ill. Radulovics 10/6, Kindl 4, Ferling és Görbicz 3-3.Bántóan és fájdalmasan simán nyert Norvégia a magyar válogatott ellen. Megilletődötten kezdtek a hazaiak, sorra szórták el a labdákat, míg a norvégok éltek a lehetőséggel, és könnyedén növelték az előnyt. A hajrában is a vendégek kénye-kedve szerint alakult minden, így az utóbbi évtized egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar csapat.

„Gratulálok a norvég csapatnak, amely a játék minden elemében jobb volt nálunk. A mostani teljesítményünk kevés volt a kiváló, gyors és kemény rivális ellen” – mondta Kiss Szilárd

A másik ágon: Dánia–Oroszország 31:27 (11:11).

HELYOSZTÓK – a 7. helyért: Románia–Spanyolország 37:28 (16:17), az 5. helyért: Ukrajna–Németország 24:25 (8:8). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?