Magára talált a Real Madrid

A már biztos továbbjutó és csoportelső Milan elleni győzelemmel a címvédő Real karnyújtásnyira került a negyeddöntőtől a labdarúgó Bajnokok Ligájában, igaz, ehhez még kedden megfelelő eredményt kell elérnie Moszkvában. Gyakorlatilag bejutott a negyeddöntőbe a Juventus, mert hogy ne így legyen, ahhoz legalább 4:0-ás vereséget kell szenvednie kedden Bázelben.

A madridi mérkőzés előtt még hangzatos nyilatkozatokkal tűntek ki a milánói sztárok, elsősorban Rui Costa, de a pályán már a papírforma érvényesült. Raúl két gólja után Rivaldo révén ugyan szépített Carlo Ancelotti csapata, de Guti találatára már nem érkezett válasz. A 3:1-es győzelmet arató Real Madrid vezetőedzője azonban még nem nyugodott meg.

„Nagyon nehéz feladat vár ránk Moszkvában. Kemény csatára kell készülnünk, ezért egy pillanatra sem lazíthatunk a következő napokban – mondta Vicente del Bosque. – A Milan ellen taktikusan futballoztunk, jól szervezett volt a védekezésünk, s három csodálatos gólt szereztünk. ĺgy kell majd Moszkvában is játszanunk.”

Carlo Ancelotti, az olaszok trénere szerint a szerda esti madridi találkozóra rányomta bélyegét, hogy csak az egyik csapat számára volt fontos a végeredmény.

„A nagyobb eltökéltség és a lelkesedés döntött. Ráadásul az első félidőben mi egy kicsit megszeppenten játszottunk, míg az ellenfél kiválóan. A szünet után már jobban futballoztunk, javítottunk az összképen. A Real bebizonyította, hogy kiváló a formája” – értékelt az egykori kiváló labdarúgó.

A C-csoport másik találkozóján a Borussia Dortmund magabiztosan, 3:0-ra győzött a Lokomotiv Moszkva ellen, s még reménykedhet a negyeddöntőbe kerülésben. Ehhez azonban kedden mindenképpen nyernie kell Milánóban, mert ha csak beéri pontszámban a Realt, akkor az egymás elleni párharc mérlege a spanyoloknak kedvez.

„Már az 1:0-ás sikernek is örültem volna, így érthető, hogy a 3:0 még boldogabbá tett. A kezdés előtt féltem attól, hogy játékosaim lebecsülik a moszkvaiakat, de szerencsére nem így történt. Még bízunk a továbbjutásban, nem adjuk fel a reményt. Győzni megyünk Milánóba!” – nyilatkozott Matthias Sammer, a németek edzője.

A torinói sztárcsapat szerdán este rendkívül izgalmas, fordulatos találkozón nyert a Deportivo La Coruna ellen, ezzel elbúcsúztatta riválisát. A hazaiak győztes gólját a lefújás előtti pillanatokban a sokáig sérülés miatt hiányzó Igor Tudor rúgta, de ez sem hatotta meg Marcello Lippi vezetőedzőt.

„Természetesen elégedett vagyok az eredménnyel, de csak azzal. Játékunk még mindig nem volt megfelelő, hiányzott a bajnokságban tőlünk megszokott higgadtság és önbizalom – értékelt a szakember. – Lelkesedésünknek és szerencsénknek köszönhetjük a Deportivo elleni győzelmet. A Manchester United elleni második, 3:0-ra elveszített mérkőzéshez hasonlóan most is csak tudásunk 50 százalékát produkáltuk, s ez kevés lesz a folytatásban. Még akár ki is eshetünk, igaz, erre csak egy ezrelék esély van, de a lehetőség fennáll, ezért nem vehetjük könnyedén a bázeli mérkőzést.”

Javier Irureta, a spanyolok trénere érthetően letört volt: „Most már a bajnokságra kell összpontosítanunk. Elbúcsúztunk, de éppen a Juventusról kell példát vennünk. Tavaly ők estek ki a 2. csoportkörben, később mégis bajnokok lettek.”

A már biztos csoportelső Manchestert majdnem nagy pofon érte az Old Traffordon a Basel ellen, de Gary Neville gólja elég volt az 1:1-hez. Sir Alex Ferguson, a hazaiak mestere szerint a tartalékos összeállítás miatt maradt el a győzelem.

„Különösen az első félidőben voltak gondjaink, hiszen a sok változás éreztette hatását. Szünet utáni játékunkkal már elégedett vagyok.”

Az MU kezdőcsapatából hiányzott a sérült Keane és Verón, valamint Beckham, Scholes, Giggs, van Nistelrooy, Silvestre, Brown és Barthez.

Christian Groos, a svájciak vezetőedzője szerint erőnléti hiányosságok miatt maradt el a bravúr: „Az első játékrészben szinte tökéletesen játszottunk. A szünet után balszerencsés gólt kaptunk, de még utána is megnyerhettük volna a találkozót. Sajnos, a végén már hiányzott a frissesség a játékosaimból. Minimálisra csökkentek az esélyeink, de a futballban bármi megtörténhet. Ha gyorsan meg tudnánk szerezni a vezetést a Juve ellen...” (O–O, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?