Magának nevel a bajnok

Pozsony. Immár negyedik alkalommal indított két csapatot az élvonalban a pozsonyi Slávia UK. A női röplabda Extraliga kilencszeres bajnoka ugyanis Forplast nevű együttesét is szerepelteti a legjobbak között, s ilyenre a szlovákiai csapatbajnokságokban nemigen akad példa.

Pozsony. Immár negyedik alkalommal indított két csapatot az élvonalban a pozsonyi Slávia UK. A női röplabda Extraliga kilencszeres bajnoka ugyanis Forplast nevű együttesét is szerepelteti a legjobbak között, s ilyenre a szlovákiai csapatbajnokságokban nemigen akad példa. Vladimír Hančík klubelnök szerint elképzelhető, hogy a hétvégén rajtolt pontvadászatban utoljára viszik végig a kétfrontos harcot, mert az anyagiak hiánya egyszerűen rákényszerítheti őket az egyik extraligás hely feladására. „Minden évben nehezebb a létezésünkhöz szükséges pénz előteremtése. Két csapatra meg még nehezebb a sportot szinte mellőző fővárosi közegben. Együtteseink között azonban szoros az együttműködés: a Forplastban nevelkednek a majdani bajnok játékosai.”

Idén is lezajlott az ilyenkor szokásos mozgás. A Slávia UK-ból távozott három kulcsember (Székelyová, Repáková, Máleková) helyére három fiatal érkezett a Forplastból, oda pedig feljöhettek a juniorcsapat legjobbjai. És ez így megy évről-évre, a folytonosság tehát biztosított.

Meggyengült ugyan, de nem mond le bajnoki esélyeiről a Slávia UK. „Nekünk nem lehet más célunk, mint az elsőség megőrzése. Ha ez sikerülne, akkor tavasszal már tizedszer ülhetnénk le a bajnoki trónra. Kilépünk a nemzetközi kupaporondra is: a második legrangosabb európai sorozatban, a Top Teams Cupban tavalyi sikereink után az idén kiemeltek vagyunk. Első ellenfelünket a csoportküzdelmek után a nyolcaddöntőben kapjuk, de innen már playoff-rend-szerben folyik a küzdelem, így sok múlik azon, kivel hoz össze a sors bennünket. Jó lenne újra a negyeddöntőbe kerülni.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?