A Szlovákia mozgalom problémának látja, hogy Šaškónak nincs tapasztalata

Marek Krajčí

A Szlovákia mozgalom többször is kritizálta Kamil Šaško (Hlas) újonnan kinevezett egészségügyi minisztert. Amellett, hogy családi szálak fűzik egészségügyi területen vállalkozó személyekhez, akik a Szlovákia képviselői szerint „a kassai smeres egészségügyi maffiához” tartoznak, azt is felróják neki, hogy nincs tapasztalata a miniszteri funkcióhoz – fogalmaztak a mozgalom képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

„Bármilyen kiváló menedzser, hetekbe, hónapokba fog telni, amíg ez az ember beletanul az összetett problémakörbe” – mondta Marek Krajčí (Szlovákia, Za ľudí, KÚ) parlamenti képviselő, volt egészségügyi miniszter.

A képviselő egyébként azt mondta, reméli, Šaško foglalkozni fog Peter Kotlár, a Covid-19-járvány kezelésének kivizsgálására kinevezett kormánybiztos kijelentéseivel, és javasolni fogja a kormánynak, hogy távolítsa el a posztról. Azt is mondta, szeretne hinni abban, hogy az új miniszter leállítja az üzleti csoportok felé áramló pénzmozgásokat az egészségügyben.

Michal Šipoš képviselő (Szlovákia, Za ľudí, KÚ) bírálta Zuzana Dolinková (Hlas) korábbi egészségügyi minisztert az onkológiai betegek várólistájának eltörléséért, valamint azért, hogy leállította a pozsonyi (Bratislava) Rázsochy kórház építését, és nem foglalkozott a rendelőkben fizetendő díjakkal. Šipoš szerint Dolinkovát is felelősség terheli az egészségügyi rendszert érintő konszolidációért.

Zuzana Dolinková a múlt héten jelentette be lemondását, Peter Pellegrini köztársasági elnök csütörtökön elfogadta a lemondást, és azonnal kinevezte Dolinková utódját, Kamil Šaškót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?