Magabiztos magyarok

Tiszaújváros/Drammen. Nem sikerült a bravúr, a szlovák férfi kézilabda-válogatott Norvégiában 14 gólos vereséget szenvedett a vb-előselejtezőn, s így biztossá vált, hogy Štefan Katušák védencei nem lesznek ott a 2003-as portugáliai világbajnokságon.

Tiszaújváros/Drammen. Nem sikerült a bravúr, a szlovák férfi kézilabda-válogatott Norvégiában 14 gólos vereséget szenvedett a vb-előselejtezőn, s így biztossá vált, hogy Štefan Katušák védencei nem lesznek ott a 2003-as portugáliai világbajnokságon. A szerdai 29:28-as győzelem után a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, ám a favorizált hazaiak esélyt sem adtak a vendégeknek. A magyar csapat viszont pontveszteség nélkül lett első, miután Tiszaújvárosban meggyőző fölénnyel verte az olasz gárdát.

NORVÉGIA–SZLOVÁKIA 32:18 (16:10). Az első gólt a szlovákok szerezték, ám az északiak gyorsan fordítottak. Az első félidő közepéig kiegyensúlyozott csatát látott a közönség, 6:6-ig felváltva vezettek a csapatok. Ezt követően viszont nagyobb sebességre kapcsoltak a norvégok, és pár perc alatt hat gólt lőttek, míg a vendégek csak egy alkalommal találtak a hazaiak kapujába. Hatgólos norvég vezetéssel tértek pihenőre az együttesek. Fordulás után sem változott a játék képe, egyre jobban elhúztak az északiak. A norvégok 19:11-es állásnál zsinórban hét gólt dobtak, s a hajrában már a közönséget szórakoztatták. A szlovák válogatott, csakúgy mint két évvel ezelőtt, ezúttal sem jutott túl az előcsatározásokon. A 4. csoport végeredménye: 1. Norvégia 6, 2. Szlovákia 4, 3. Románia 2.

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 42:17 (20:4), legeredményesebbek: Pásztor 10, Mohácsi 9, Nagy, Kadzirz 5-5, ill. Massotti 4. A már tét nélküli összecsapáson végig a hazaiak akarata érvényesült. Az olaszok a 11. percben 6:0 után dobták első góljukat. A szünetet követően folytatódott az örömkézilabda, az előny szinte tetszés szerint nőtt. A vendéglátók fölényére jellemző, hogy valamennyi mezőnyjátékos legalább egyszer betalált a kapuba. A második csoportban a magyarok begyűjtötték mind a 12 pontot. A további sorrend: 2. Törökország, 3. Olaszország, 4. Belgium. Pásztorék legközelebb, a júniusban sorra kerülő rájátszásban érdekeltek. Bárki is lesz az ellenfél – ez a február 3-i sorsoláson derül ki – biztos, hogy a magyarok hazai pályán kezdenek, s idegenben játsszák a visszavágót. A párharc győztese vehet részt a 2003-as portugáliai vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?