Madridi házidöntő lesz a BL-ben: Chelsea–Atlético 1:3

<p>Az Atlético Madrid bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután 0:0-s első meccs után az elődöntő visszavágóján 3:1-re győzött a&nbsp;Chelsea otthonában. Először lesz városi döntő a BL-ben, az Atlético ellenfele a&nbsp;Real lesz.</p>

José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője a Portóval és az Internazionaléval nyert már BL-t, a londoni Kékekkel azonban még nem jutott döntőbe a Bajnokok Ligájában. A portugál szakember taktikája 40. percig kiválóan működött, a Chelsea ismét beállította az „autóbuszt“ a kapuja elé (a kezdőcsapatában 6 védőjátékos kapott helyet), s a kevés helyzet egyikéből Fernando Torres megszerezte a vezetést. A Chelsea spanyol csatára 50. BL-meccsén 18. gólját lőtte, de nem ünnepelte a találatot, mert az Atléticóban kezdte pályafutását.

Végül a Chelsea-nek egyáltalán nem is volt oka az ünneplésre – Adrián López még a szünet előtt egyenlített (Hazard maradt le Juanfranról, aki az alapvonaltól pontosan adta vissza a labdát Adriánnak, de a kapus Schwarzer sem állt a helyzet magaslatán). Adriánnak ez volt a második találata a BL-ben.

A második félidő elején Arda Turan ziccerét védte Schwarzer (a Chelsea veterán kapusa ezzel feledtette is a korábbi megingását), a másik oldalon pedig a roppant magabiztos Courtois fogta meg elképesztő reflexszel Terry fejesét.

A 60. percben a csereként beállt Samuel Eto‘o szabálytalankodott Diego Costával szemben, Rizzoli játékvezető pedig nem habozott, s befújta a jogos tizenegyest. Diego Costának ugyan beletelt egy kis időbe, amíg meg tudta állítani a labdát a tizenegyesponton (sárgát is kapott a magánszámáért), ám ez a kis intermezzo nem zavarta meg, s védhetetlenül a léc alá vágta a büntetőt. Costa ebben a szezonban nyolcadik BL-meccsén nyolcadik gólját lőtte.

A Chelsea-nek ekkor már két gólt kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz, de Luiz fejesét Courtois a lécre tolta. Az ellenállhatatlanul futballozó spanyol éllovas pedig a 72. percben Arda Turan góljával bebiztosította a továbbjutást. A Chelsea Mourinho vezetése alatt először kapott hazai pályán három gólt a Bajnokok Ligájában.

A Diego Simeone vezette Atlético Madrid 3:1-es győzelmének köszönhetően 40 év után játszhat ismét a BEK/BL-döntőt. A lisszaboni Estadio da Luzban május 24-én a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfele. Városi döntő korábban soha nem volt a Bajnokok Ligájában, spanyol házidöntő is csak egyszer: 2000-ben a Real 3:0-ra legyőzte a Valenciát.

Labdarúgó BL, elődöntő, visszavágó:

Chelsea–Atletico Madrid 1:3 (1:1)

Góllövők: Torres (36.), ill. Adrián López (44.), Diego Costa (61., 11-esből), Arda Turan (72.).
Játékvezető: Rizzoli (olasz). Sárga lap: Cahill, ill. Diego Costa, Adrián López.

CHELSEA: Schwarzer–Ivanovics, Cahill, Terry, Cole (54. Eto‘o)–Ramires, Luiz–Willian (76. Schürrle), Hazard, Azpilicueta–Torres (67. Ba).

ATLÉTICO: Courtois–Juanfran, Miranda, Godín, Luis–Koke, Tiago, Suárez, Arda Turan (83. Rodriguez)–Diego Costa (76. Sosa), Adrián López (66. Garcia).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?