Madridi derbi: megint a Real!

Az Atlético ráijesztett a Real Madridra, de ennél többet nem tudott elérni – a 2:1-es győzelem azt jelenti, hogy a Real 4:2-es összesítéssel jutott be az idei BL-döntőbe.Negyedóra után úgy tűnt, hogy az Atlético Madrid végrehajtja a csodát, előbb Níguez, majd Griezmann szerzett gólt (utóbbi tizenegy

Az Atlético ráijesztett a Real Madridra, de ennél többet nem tudott elérni – a 2:1-es győzelem azt jelenti, hogy a Real 4:2-es összesítéssel jutott be az idei BL-döntőbe.

Negyedóra után úgy tűnt, hogy az Atlético Madrid végrehajtja a csodát, előbb Níguez, majd Griezmann szerzett gólt (utóbbi tizenegyesből), a hazaiak 2:0-ra vezettek a Real Madrid ellen, s már csak egy találatra voltak a hosszabbítástól. A kamera azonnal megtalálta Cristiano Ronaldót, akinek az arcán jeges rémület futott végig: „Csak nem fogunk kiesni?”. A rémületen azonban hamar úrrá lettek a Real Madrid játékosai, a félidő hajrájában szerzett Isco-gól után (amelyet egy csodálatos Benzema-show előzött meg) pedig teljesen megnyugodhattak: az Atléticónak egy félidő alatt kellett volna három gólt lőnie úgy, hogy egyet sem kap. A meccs ezzel véget ért, a szünet után nem is történt semmi. Tegyük hozzá: a török játékvezető (Cakir) különösen az első félidőben következetlenül vezette a mérkőzést, a Real gólját szerző Isco például simán kaphatott volna két sárgát. Másrészt: Luka Modric ismét bizonyította, hogy a világ egyik legjobb középpályásának számít.

Az Atlético szerdán búcsúzott el a Vicente Calderón stadiontól nemzetközi kupameccsen, a csapat jövőre az új stadionjában fogadja az ellenfeleit. A szakadó esőben befejezett meccsnek kicsit szomorkás hangulata is lett a második félidőre. Ugyanakkor elképesztő volt látni, hogy az Atlético futballistáit még mindig mennyire tudja motiválni Diego Simeone, az első félórában akár egálra is hozhatta volna a párharcot az Atleti. Az argentin trénerrel az Atlético öt trófeát nyert (2012-ben Európa Ligát és európai Szuperkupát, egy évvel később Spanyol Kupát, 2014-ben pedig spanyol bajnokságot és Spanyol Szuperkupát), ezzel az európai elitbe emelte a csapatot. „Kimondom, amit érzek: büszke vagyok. Hatalmas szívük van a játékosaimnak, komolyan, klónoznunk kellene őket. Kiestünk, de nem veszítettünk – ez olyan meccs volt, aminek köszönhetően tovább fejlődhetünk” – értékelt a mérkőzés után Simeone.

A Real Madrid abszolút rekordot dönthet a Juventus elleni döntőben – a spanyol csapat lehet az első, amely megvédi címét a sorozatban. A meccs különösen érdekes lehet a Real Madrid edzője számára. Zinedine Zidane a két csapat legutóbbi egymás elleni BL-döntőjének idején (1998) a Juventus karmestereként lépett pályára a Real Madrid ellen, majd később Torinóból éppen Madridba igazolt. Nehéz lenne azt mondani, hogy a Cardiffban sorra kerülő döntőbe érdemtelenül jutott volna be a Real és a Juventus. A madridiak sorozatban a 61. tétmérkőzésükön szereztek gólt, amivel a topligás csapatok között beállították a Bayern München rekordját. A Juventus pedig? Amellett, hogy masszív, kegyetlen futballgépezetté nőtt Max Allegri kezei között, a kieséses körben zseniális eredménysort produkált: a hat meccse közül ötöt megnyert egy döntetlen mellett (10:1-es gólkülönbséggel), a Barcelonától két meccsen sem kapott gólt.

A döntő előtt mégis az olaszoknak lehet inkább némi félnivalójuk. A Real Madrid a Bajnokok Ligája-korszakban eddig ötször lépett pályára döntőben, és mind az ötször győzött – a Juventus viszont ugyancsak öt részvétel közül csak egy alkalommal örülhetett győzelemnek. Másfelől viszont a 2014-es BL-elődöntőben a Juventusnak épp a Real Maridot sikerült búcsúztatnia. Nagy finálé várható!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?